Κατάργηση πυροσβεστικών κλιμακίων στα νησιά του Β.Αιγαίου

Από τον οικολογικό άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο.

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στα νησιά μας δημοσιεύματα του τύπου για την εφαρμογή «Καλλικράτη» στην πυρόσβεση με την κατάργηση πυροσβεστικών κλιμακίων όπως τα κλιμάκια Πλωμαρίου και Αγιάσου στη Λέσβο, Καρδαμύλων και Αρμολίων στη Χίο, Καρλοβασίου στη Σάμο και Ραχών στην Ικάρια. Οι μεγάλες αποστάσεις και το ιδιαίτερο ανάγλυφο των νησιών του Βορ Αιγαίου καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη των συγκεκριμένων πυροσβεστικών κλιμακίων έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση επέμβαση της υπηρεσίας όταν χρειαστεί, στοιχείο που όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με την πυρόσβεση ξέρουν ότι αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό για την επιτυχημένη κατάσβεση πυρκαγιάς.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη και κοντόφθαλμη η λογική που επιβάλει να υπάρχει πλημμελής πυρόσβεση για λόγους περικοπής δαπανών. Το πλήγμα που θα δεχτούν τα νησιά μας από μια πυρκαγιά μπορεί να είναι πολλαπλάσιο και μη συγκρινόμενο με το κόστος της σωστής διάταξης και το πλεονέκτημα της άμεσης πρώτης επέμβασης.

Με παρέμβαση του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Ηλίας Γιαννίρης Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο» ζητά να συζητηθεί το θέμα στο προσεχές Περιφερειακό συμβούλιο και εισηγούμαστε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος διατήρησης των πυροσβεστικών κλιμακίων στα νησιά μας.

ikariastore banner