Κατάληψη ΧΑΔΑ Καταφυγίου Αγίου Κηρύκου

Από το πρωί της Δευτέρας 5-3-2012 ο ΧΑΔΑ Αγίου Κηρύκου έχει καταληφθεί από τους κατοίκους του χωριού Καταφυγίου. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στη συνέλευση που κάλεσε ο σύλλογος του χωριού στις 2/3/2012 για τους λόγους:

1 Αν και η Περιφέρεια έχει εκδώσει απόφαση (αρ. πρωτ. 47720/5201, ημ. 30/12/2010) για το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα και καταχρηστικά μέχρι σήμερα.

2 Ο Δήμος Αγίου Κηρύκιου παρά τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες δεσμεύσεις του για το κλείσιμο του ΧΑΔΑ στις 3/3/2012 κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πήρε ομόφωνα απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Αυτό παρά το γεγονός ότι το κύτταρο έχει κορεστεί και στα ελάχιστα, περίπου 4 στρ., ωφέλιμου περιβάλλοντος χώρου του κυττάρου του ΧΑΔΑ έχουν ενταφιαστεί χιλιάδες κ.μ. αποκαΐδια αφού ο ΧΑΔΑ έκαιγε μέχρι και το 2010.

3 Η Περιφέρεια με τη στάση της συγκαλύπτει την παράνομη λειτουργία του ΧΑΔΑ και επί 14 μήνες δεν στέλνει όπως προέβλεπε η απόφαση που η ίδια εξέδωσε, κλιμάκιο για να πιστοποιήσει την σφράγισή του.

4 Το Υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζει στα χαρτιά τον ΧΑΔΑ σφραγισμένο αν και πιστεύουμε ότι γνωρίζει την πραγματικότητα αφού στην επιστολή που απέστειλε ο σύλλογος Καταφυγίου στις 23/1/2012 στο εν λόγω υπουργείο και στην περιφέρεια δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Μετά απ’ όλα αυτά και μη έχοντας άλλη επιλογή προχωράμε στην κατάληψη του ΧΑΔΑ απαιτώντας:
α) Να κλείσει τώρα ο ΧΑΔΑ οριστικά και αμετάκλητα και
β) Να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασής του.

ΕΞOΡΑΪΣΤΙΚΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

ikariastore banner