ΙΚΑΡΙΑ: Πού θα διαδηλώσεις την απεργία σου;

26/09/12, Απεργούμε Όλοι. Οι συγκεντρώσεις στην Ικαριά θα είναι δύο. Μία στον Εύδηλο και μία στον Άγιο Κήρυκο. Κάποιος θα αιτιολογούσε το γεγονός αυτόως μια σοφή πράξη των συλλόγων και των σωματείων να δώσουν την ευκαιρία σε βορρά και νότο να βγει να διαδηλώσει δίχως να αναγκαστεί να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα. Με την τιμή της βενζίνης σήμερα; Βεβαίως, θα ήταν μια σοφή σκέψη.

Δυστυχώς όμως, και οι δύο πλατείες αύριο θα έχουν κόσμο ανάμεικτο. Μπρος θα έχει κι από πίσω, πίσω θα ‘χει κι από μπρος. Αρκετοί θα είναι εκείνοι που την ώρα που θα στήνονται ηχεία στην πλατεία τους, θα πάρουν το αμάξι να πάνε πίσω να ακούσουν τ’ άλλα. Ο κόπος αυτός, όχι μόνον για να δουν τους φίλους τους από τα μακριά, αλλά γιατί… μάλλον, οι φίλοι αυτοί είναι πιο επαναστάτες.

Όταν καλείσαι να επιλέξεις δρόμο για περίπατο, θα πάρεις έναν μέσα από τους πολλούς. Όταν καλείσαι να επιλέξεις ακτή για κολύμπι, θα είναι μία μέσα απ’ τις πολλές. Όταν όμως καλείσαι να επιλέξεις δρόμο για τον αγώνα σου ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ο δρόμος αυτός θα πρέπει να είναι Ένας.

Θαρρώ πως ο τόπος μου δεν είναι ακόμη έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Χωρίζεται στα δυο. Θαρρώ επίσης, πως είναι ώρα να πιάσω ξανά τον ταμπουρά όπως λέει και ένας φίλος. Ελπίζω πάντως μια μέρα, να έρθει η ώρα που θα γεμίσει μόνο η μία πλατεία , όποια να ‘ναι, αρκεί να είναι η μοναδική. Ίσως τότε να είμαστε έτοιμοι.

Την Κυριακή ο ΣΝΑΚ ετοιμάζει πεζοπορία, το νου σου…

Δημήτρης Καντούνης για τη σελίδα του ΣΝΑΚ

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner