Ικαρία: Χειμερινοί κολυμβητές, μια παρέα ΠΟΠ

Το πιο ιδιαίτερο σχήμα και ένα από τα μακροβιότερα στην ελληνική μουσική σκηνή. Το ύφος τους και το ηχόχρωμά τους προέκυψε συγκυριακά, κάποιοι φίλοι που βρέθηκαν για να εκφραστούν μουσικά και έτυχε να παίζουν κάποιο όργανο αντί για κάποιο άλλο. Η φωνή επίσης χαρακτηριστική, μοναδική και απαράμιλλη. Μία παρέα ΠΟΠ, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

Η ιστορία τους και η πορεία τους έχει ξεπεράσει τις 4 δεκαετίες και μας έχει αφήσει ξεχωριστά τραγούδια, πλημμυρισμένα από εικόνες. Υπαρκτά πρόσωπα, λόγια ποιητών, τοπία και γεγονότα από τη Θάσο ως τη Λευκάδα, από τη Θεσσαλονίκη ως το Βόλο.

Οι θαυμαστές τους πλέον απλώνονται σε τρεις γενιές και όπως είχε συμβεί με τον Ψαραντώνη, τις είδαμε όλες τους στη συναυλία του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου.

Υπήρξε ένα προβληματάκι με τον ήχο που δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Το ευτύχημα ήταν πως προβλημάτισε περισσότερο τα μέλη του συγκροτήματος και ελάχιστα έως καθόλου τους θεατές που τραγουδούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και έφυγαν ευχαριστημένοι.

Όταν τελείωσε η συναυλία έδειξαν την πικρία τους γιατί, όπως δήλωσαν, πέρασαν ένα πολύ όμορφο διήμερο στις Ράχες και ήθελαν να ανταποδώσουν, ήθελαν με κάθε τρόπο να ευχαριστήσουν το κοινό. Οι διοργανωτές τους ξενάγησαν στον αϊ-Ισίδωρο και στη Λαγκάδα ενώ ο Μπακιρτζής επισκέφθηκε το ωδείο στον Κάμπο. Του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είπε πως ίσως είναι το μοναδικό ωδείο τέτοιων διαστάσεων και μας προέτρεψε να το αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως.

Έμεινε μια ανοιχτή πρόσκληση από τους διοργανωτές της συναυλίας, από την Κίνηση Πολιτών Ραχών και την Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας, προς όλους τους σπουδαίους μουσικούς, ώστε να επιστρέψουν στο νησί μας με περισσότερη ευχέρεια χρόνου για μια ουσιαστική και εκ βαθέων γνωριμία αφού τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!

ikariastore banner