Ικαρία: Συλλαλητήριο για τη μεταφορά των μαθητών

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας Φούρνων με έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/2012 και ώρες 11-2 μμ για την πρωινή και 2-5 μμ για την απογευματινή βάρδια προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας, οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας, η Ε.Λ.Μ.Ε. και ο Σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας είναι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα τους να μεταφέρονται από και προς το σχολείο από την πολιτεία όπως έχει υποχρέωση. Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης φυσικής τους παρουσίας στο σχολείο είναι προαπαιτούμενο για οτιδήποτε άλλο αφορά την εκπαίδευση.  Απαιτούμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία μας. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη!

Επίσης, στο κάλεσμα και στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων σημειώνοντας: "Στον αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, για ένα σχολείο των όλων και των ίσων, η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολειό τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διεκδικήσεών μας: η φυσική παρουσία όλων των μαθητών στο σχολείο και όχι μόνο αυτών που οι γονείς τους έχουν το χρόνο και το χρήμα να την εξασφαλίζουν είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο." Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου, εδώ.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας δηλώνει την συμπαράσταση του στις παραπάνω κινητοποιήσεις και αποφασίζεις
- ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ και από 11:00 μέχρι 15:00
- Συμμετοχή  στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο αναφέρουν τα εξής: Αντιστεκόμαστε στις μνημονιακές πολιτικές που σαρώνουν ολόκληρη τη ζωή μας. Διεκδικούμε αύξηση των κονδυλίων για υγεία-παιδεία-μεταφορές. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των οικονομικά αφαιμαγμένων γονιών.

ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner

ikariaki-agora.gr