Ικαρία: Πληρώνονται εντός της επόμενης εβδομάδας οι λεωφορειούχοι

Επιστρέφουν  στα θρανία οι μαθητές της δυτικής Ικαρίας καθώς δρομολογούνται και πάλι μετά από πάνω από ένα μήνα τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους. Ο ιδιοκτήτης των τεσσάρων λεωφορείων που εκτελούν το μεταφορικό έργο έχει σταματήσει από τις 2 Φεβρουαρίου να μεταφέρει τους μαθητές καθώς του οφείλονται χρήματα από την σχολική χρονιά 2009-2010, μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Επιπλέον οι μαθητές του Λυκείου Ραχών ξεκίνησαν κατάληψη του σχολείου ρους καθώς 70 από τα 102 παιδιά του σχολείου τους τις περισσότερες ημέρες δεν παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους αφού δεν έβρισκαν τρόπο να μεταβούν στο σχολείο τους.

«Υπήρχαν μέρες που τα παιδιά γινόντουσαν μούσκεμα από τη βροχή στην προσπάθειά τους να βρουν ένα οποιοδήποτε μέσο για να έρθουν στο σχολείο και έμεναν βρεγμένα μέχρι το τέλος των μαθημάτων μέχρι να ξαναπάνε στα σπίτια τους» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η διευθύντρια του σχολείου κυρία Βιτσαρά. Ο ιδιοκτήτης των λεωφορείων κύριος Τσαντές πήρε εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρωθεί για τους μήνες Μάιο - Ιούνιο και από αύριο μέχρι την Τρίτη θα ξεκινήσουν τα λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές. «Πολλές φορές έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούμε και δεν έχουν τηρηθεί», είπε μιλώντας στο σταθμό μας ο κύριος Τσαντές  συμπληρώνοντας ότι «επιστρέφουμε στα δρομολόγια γιατί σε λίγο τα παιδιά ξεκινάνε την προετοιμασία για τις εξετάσεις και δε φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν την κρατική αναλγησία». Μετά από την εξέλιξη αυτή οι μαθητές του Λυκείου έληξαν την κατάληψή τους και επέστρεψαν στα μαθήματά τους.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι για πάνω από ένα μήνα τα περισσότερα παιδιά στην δυτική Ικαρία δεν πήγαιναν στο σχολείο τους και κανείς δεν μπορούσε να δώσει μια πιο σύντομη λύση.
Εν τω μεταξύ όπως όλα δείχνουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και για τους λεωφορειούχους της Λέσβου και θα τους καταβληθούν 80.000 ευρώ περίπου για το μεταφορικό έργο από Μάιο μέχρι Οκτώβριο.

Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη
ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

ikariastore banner