Η συναυλία του Αγγελάκα στην Ικαρία

«Όλα είναι δρόμος» και ο δρόμος έφερε το Γιάννη Αγγελάκα στις Ράχες. Καλεσμένος της Κίνησης Πολιτών Ραχών έπαιξε στο Χριστό μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη (μπαγλαμάς) και το Στάθη Αραμπατζή (κιθάρα). Πολύτιμη η συμβολή του Τίτου Καρυωτάκη στον ήχο, μόνιμου συνεργάτη του εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αγγελάκας δε χρειάζεται συστάσεις, ακόμη και καθιστός ξεχειλίζει από ενέργεια και μουσική. Η εκφραστικότητα του δεν περιορίζεται στο πρόσωπο, χέρια και πόδια συμμετέχουν εξίσου. Ίσως να είναι ο μοναδικός τραγουδοποιός που μπορεί να παρασύρει τους θεατές των συναυλιών του τραγουδώντας ξαπλωμένος σ’ ένα κρεβάτι. Η γοητεία του συγκεκριμένου σχήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι μία κιθάρα (ενίοτε δύο) κι ένα μπαγλαμαδάκι «χτίζουν» αυθεντικό ροκ ήχο.

Ξεκίνησε από τα πιο πρόσφατα, πέρασε στις Τρύπες και πήγε λίγο πιο πίσω, στο Βαμβακάρη. Η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου γέμισε και η συναυλία ξεκίνησε με μικρή (για Ικαρία)…καθυστέρηση. Έχουμε γίνει τόσο Εγγλέζοι που συναντιόμαστε σε ώρα Γκρήνουιτς!

Έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Αγγελάκα στο νησί μας, πιθανόν μέσα στον Αύγουστο. Θα είμαστε πάλι εκεί με περισσότερους φίλους και καλοκαιρινή διάθεση.

ikariamag

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιάννη Αγγελάκα στο ikariamag, ΕΔΩ.

 

ikariastore banner