η σκέψη της ημέρας: Όχι μήλο. Ψάξε κάτι άλλο. Όμως ψάξε!

Με αφορμή το θάνατο του Steve Jobs, αναζητάμε το μήλο της γνώσης… της αλλαγής!

Το ikariamag είναι ένα digital κανάλι επικοινωνίας και ως μέσο που στηρίζεται στην τεχνολογία δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε -πολύ σύντομα- στη μεγάλη απώλεια που γνωρίζει σήμερα η παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα: Το θάνατο του Steve Jobs.

Όχι, δε θα μιλήσουμε κι εμείς για τη ζωή και το έργο του. Αυτά, μπορείτε να τα βρείτε σε πιο ειδικά portal (σήμερα το διαδίκτυο έχει πλημμυρήσει. Googlάρετε το όνομα του.) Για όσους δεν τον ξέρετε πρόκειται για τον (συν)ιδρυτή και δημιουργό της Αυτοκρατορίας της Apple που τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο. Ένας γκουρού της τεχνολογίας που με το ιδιοφυές μυαλό του κατάφερε να πρωτοπορήσει και να εμπνεύσει εκατομμύρια κόσμου. Απλώς… άλλαξε τα δεδομένα!

Εμείς θα μιλήσουμε για το σήμερα, με αφορμή τον Steve Jobs. Τι άλλο χρειάζεται, κυρίως σε περιόδους κρίσης, ένας τόπος (χώρα – νησί)  για να πάει μπροστά αν όχι μυαλά που ψάχνονται, δοκιμάζουν και πρωτοπορούν; Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο καθένας με το μεράκι του, αφιερωνόταν στον τομέα που κλήθηκε – έτυχε – μπόρεσε να καταπιαστεί; Τουρισμό – διατροφή – γεωργία - κτηνοτροφία - ενημέρωση, κλπ.

Με αφορμή την εβδομάδα αντιμιζέριας των ελεύθερων πτήσεων, αναρωτιόμαστε πού θα πάει αυτό το πράγμα… της τόσο φασαριόζικης αδράνειας; Τι άλλο είναι αυτό που χρειαζόμαστε αν όχι προκοπή;

Καλά… ότι πάντα θα βρίσκονται κάποιοι να έχουν κάτι να πουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Στη ζωή όμως ο καθένας διαλέγει το ρόλο του.  Όπως και θα βρεθούν πάντα και εκείνοι που θα παραφυλάνε το επόμενο σου βήμα για να το αντιγράψουν .

Όπως όμως έλεγε ο ίδιος:  "Ποντάρουμε στο όραμά μας και προτιμούμε να κάνουμε αυτό από το να αντιγράφουμε τους άλλους. Αφήστε κάποιες άλλες εταιρείες να το κάνουν αυτό. Για εμάς, ο στόχος είναι πάντα το επόμενο όνειρο."

Γι’ αυτό και πάντα ανήσυχοι, χωρίς επαναπαυτικές βεβαιότητες… και πάντα με τα δικά μας φτερά!

"Stay hungry, stay foolish" Steve Jobs.

ikariamag

 

ikariastore banner