η σκέψη της ημέρας: Ικαρία + εργασία

Το άρθρο της «Καθημερινής» (διαβάστε εδώ) με αφορμή τις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag, έκανε ακόμα πιο γνωστό αυτό που καιρό τώρα προσπαθούμε να προβάλλουμε: «Η Ικαρία καλωσορίζει δεκάδες νέους, μόνιμους κατοίκους».

Η Ικαρία της προσπάθειας, της προκοπής, της παραγωγής. Νέοι άνθρωποι που επιστρέφουν στον τόπο τους και μαζί με τους εκεί κατοίκους, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, να φτιάξουν τη ζωή τους και να οδηγήσουν το νησί στο μέλλον.

Οι δυσκολίες βέβαια είναι πολλές. Εξαιτίας των γενικότερων δυσκολιών που περνά η χώρα μας τον τελευταίο καιρό αλλά και πολλές φορές τοπικών δυσκολιών. Τις οποίες όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και χρειάζεται να επισημαίνουμε, πάντα με ψυχραιμία, διάθεση σύνθεσης και με σκοπό την πρόοδο του τόπου μας.

Το παρόν άρθρο όμως γράφεται για άλλο σκοπό. Υπάρχει κάτι που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας: Το ikariamag δέχεται καθημερινά πολλά e-mail για διάφορους λόγους. Ερωτήσεις, επισημάνσεις, πληροφορίες, κείμενα και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Το τελευταίο καιρό λοιπόν, όλο και πληθαίνουν τα μηνύματα εκείνα από κόσμο μη ικαριακής καταγωγής που δηλώνει ότι θα ήθελε να ζήσει μόνιμα στο νησί και μας ρωτούν αν γνωρίζουμε κάποια θέση εργασίας για την καλοκαιρινή (αλλά και όχι μόνο!!!!) περίοδο.

Η Ικαρία από ό,τι φαίνεται, δεν είναι μόνο ένας ελκυστικός προορισμός για διακοπές αλλά φαντάζει και ένας ιδανικός τόπος για να ζεις, ακόμα και αν δεν είσαι Ικαριώτης. Δεν είναι όμορφο αυτό; :)

Τι απαντάμε σε όσους μας ζητούν δουλειά στο νησί; Πως δεν έχουμε τέτοια πρόσβαση στην προσφορά θέσεων εργασίας αλλά αν παρόλαυτα κάτι πέσει στην αντίληψη μας, θα τους ενημερώσουμε.
Φανταστείτε τι καλά που θα ήταν αν το κατορθώσουμε αυτό: Η Ικαρία να καταφέρει να κρατήσει τους νέους της εκεί, να δώσει της δυνατότητες στους ξενιτεμένους καριώτες να επιστρέψουν αλλά και να ανοίξει την αγκαλιά της και σε άλλον κόσμο, μη ικαριακής καταγωγής, για μόνιμη διαμονή και εργασία.

Όνειρο απατηλό θα μας πείτε, με τόσο δύσκολες τις συνθήκες της χώρας μας. Ή μήπως τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες…; Εμείς λοιπόν ας μην το ονομάσουμε όνειρο… αλλά στόχο. Και ας εργασθούμε, ο καθένας από το πόστο του, για να γίνει πραγματικότητα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

Μακάρι!

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!

ikariastore banner