Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση για τους Κτηνοτρόφους

Η αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των κυβερνήσεων έχει χτυπήσει βάναυσα τους φτωχούς και μεσαίους κτηνοτρόφους της χώρας μας.

Τα  χρυσά κουτάλια  που υπόσχονταν πριν τριάντα χρόνια, όταν οδηγούσαν τον ελληνικό λαό στο σφαγείο της ΕΟΚ τότε, ΕΕ σήμερα, ήταν και είναι όργανα εκμετάλλευσης, αφαίμαξης και βασανισμού του εργάτη, του αγρότη, του κτηνοτρόφου.

Εδώ και δεκαετίες η πολιτική αυτή εξυπηρετεί προνόμια και κέρδη των καρτέλ, ντόπιων και ξένων, στο γάλα, στο κρέας, στις ζωοτροφές. Η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές μέσων και εφοδίων, η αύξηση του ΦΠΑ, τα χαράτσια του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΣΔΕ, η φοροληστεία της λαϊκής κατοικίας μέσα απ’ το χαράτσι της ΔΕΗ, οι αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, η τοκογλυφία των τραπεζών, συνθέτουν την μια πλευρά και από την άλλη η δραστική μείωση της τιμής των κτηνοτροφικών προϊόντων έχουν οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους στην χρεοκοπία και την εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους.

Το κλείσιμο των σφαγείων της Σάμου έχει προσθέσει ένα ακόμα οξύτατο πρόβλημα στις πλάτες των κτηνοτρόφων του νομού μας. Τα σφαγεία δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετηθεί η πολιτική που στοχεύει στην διάλυση της μικρομεσαίας κτηνοτροφίας ώστε να συγκεντρωθεί η παραγωγή, η μεταποίηση και η εμπορία των κτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια μεγαλοφαρμαδόρων, μεγαλεμπόρων και μεγαλοβιομηχάνων κρέατος και γάλακτος. Τα σφαγεία της Σάμου δεν δημιουργήθηκαν για να αναπτυχθεί αλλά για να αφανιστεί η κτηνοτροφία του νομού.

Σήμερα οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Καμιά αυταπάτη για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Ενισχύουν και στηρίζουν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις μέσα από την χρεοκοπία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών νοικοκυριών.

Μπροστά σ’ αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρο-κτηνοτρόφους του νομού μας :
1) Να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη
2) Να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, για να μπει φρένο σ’ αυτή την άγρια πολιτική
3) Να παλέψουν για δημιουργία κρατικού σφαγείου που θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του
4) Να κάνουν αποτελεσματικό τον αγώνα τους ενώνοντας την φωνή τους με την φωνή της εργατιάς, της μικρομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων
5) Να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους βάζοντας στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σάμος 12 Δεκέμβρη 2011

ikariastore banner