Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ικαρίας: για την μετακίνηση αγροτικών γιατρών στο ΠΠΙ Φούρνων

Μετακίνηση αγροτικών γιατρών στο ΠΠΙ Φούρνων πριν την ολοκλήρωση της 3μηνης εκπαίδευσής τους.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόωρη μετακίνηση των δύο συναδέλφων αγροτικών γιατρών στο ΠΠΙ Φούρνων πριν καν ολοκληρώσουν την 3μηνη εκπαίδευσή τους. Πρόκειται για δύο νέους γιατρούς, οι οποίοι μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και πριν καν καταλάβουν την φύση της ιατρικής πραγματικότητας (ιδίως σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές όπως οι Φούρνοι), στέλνονται χωρίς στοιχειώδη προετοιμασία στην πρώτη γραμμή.

Πρόκειται για μια απόφαση που πατάει σε έναν άδικο και άστοχο νόμο, με στόχο φυσικά την κάλυψη όπως-όπως των απομακρυσμένων περιοχών. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα υπουργείο που επιστρατεύει ακόμη και φοιτητές ιατρικής για τη κάλυψη των νησιών μας τους καλοκαιρινούς μήνες...

Για τα όποια κενά σε γιατρούς σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η ΥΠΕ και το υπουργείο, καθώς επί σειρά ετών αγνοούνται τα αιτήματα του ιατρικού κόσμου για θέσπιση κινήτρων. Από την άλλη, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κος Ζώτος, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας τον περασμένο Ιούνιο είχε δεσμευτεί για τροπολογίες, οι οποίες θα κάλυπταν τα όποια κενά σε ΠΙ άμεσα. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν έγινε, οπότε τα επιχειρήματα της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου μας αλλά και του υπουργείου ότι για τις ελλείψεις γιατρών στην περιφέρεια φταίνε «οι κακοί και βολεμένοι γιατροί που δεν έρχονται», τους τα επιστρέφουμε ως κοινή συκοφαντία. Δεν θα επωμίζονται οι εργαζόμενοι στην υγεία ευθύνες και ενοχές που δεν είναι δικές τους και ξεκαθαρίζουμε πως για  όποιο ατυχές συμβάν προκύψει κατά την άσκηση των καθηκόντων των δύο αυτών συναδέλφων μας, η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την διοίκηση και την ΥΠΕ. Ζητάμε παράλληλα από υπουργείο υγείας και ΥΠΕ, να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη  όλων των κενών ΠΙ των νησιών μας (Ραχών, Θύμαινας, Χρυσομηλιάς).

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Διαβάστε την αναλυτική σχετική επιστολή στο συνοδευτικό αρχείο:

Συνοδευτικά Αρχεία: