Επιστολή μεταφορέων των μαθητών: Δεν αντέχουμε άλλο απλήρωτοι και θα σταματήσουμε

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών θίγει η επιστολή (24/1/12) του εκπροσώπου της εταιρείας «ΤΡΟΧΟΣ ΟΕ» στην Ικαρία που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, το έργο αυτό. Στην επιστολή του προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με κοινοποίηση σε όλους του αρμόδιους της Περιφέρειας και της Κεντρικής Διοίκησης, ο Συμεών Τσαντές αναφέρει το πλήθος των απλήρωτων τιμολογίων και το γενικό καθεστώς μη πληρωμής μέσα στο οποίο δουλεύουν οι μεταφορείς.

Σημειώνει πως όλη αυτή η αντιμετώπιση (σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής κρίσης) επιδεινώνει την κατάσταση των μεταφορέων καθώς πέρα από τις οικογενειακές και επαγγελματικές φοροδοτικές υποχρεώσεις, τα κόστη συντήρησης των οχημάτων είναι ένας ακόμα λόγος που καθιστά επείγουσες τις εκκρεμείς πληρωμές.

Ο κ.Τσαντές αναφέρει τις μέχρι τώρα ενέργειες αλλά και υποσχέσεις και τονίζει ότι οι αρμόδιοι, αν και ενήμεροι, παραμένουν αδρανείς. Μάλιστα τονίζει πως στην Ικαρία, η μεταφορά των μαθητών αντιμετωπίζεται με ψηφοθηρικές διαθέσεις από τους εκάστοτε αιρετούς.

Γι’ αυτό, όπως χαρακτηριστικά γράφει στον επίλογο του, η εταιρεία θα αναγκαστεί να σταματήσει τη μεταφορά λόγω οικονομικών δυσχερειών.

ikariamag.gr

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:

Ο Συμεών Τσαντές εκπρόσωπος εταιρείας Τροχός Ο.Ε. Ικαρία με ΑΦΜ 800057100 με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μου οφείλει το συνολικό ποσό των 179.736,00€, με τα υπ' αριθμό  τιμολογίου 96, το ποσό των 4.079,00€, υπ' αριθμό τιμολογίου 97 το ποσό των 30.679,00€, υπ' αριθμό τιμολογίου 99 το ποσό των 3.500,00€, υπ' αριθμό τιμολογίου 100 το ποσό των 8.034,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 101 το ποσό των 8.580,00€,  υπ' αριθμό τιμολόγιο 102 το ποσό των 20.100,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 103 το ποσό των 20.536,0€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 104 το ποσό των 19.311,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 105 το ποσό των 10.709,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 111 το ποσό των 17.272,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 113 το ποσό των 19.272,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 114 το ποσό των 5.888,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο 115 το ποσό των 5.888,00€, υπ' αριθμό τιμολόγιο116 το ποσό των 5.888,00€ από Σύμβαση έργου μεταφοράς μαθητών από το σχολικό έτος 2010 το οποίο υιοθέτησε η Περιφέρεια από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου (τα τιμολόγια αυτά εκδόθηκαν μέσα στο 2011 γιατί οι συμβάσεις δεν είχαν υπογραφεί στον χρόνο που έπρεπε και υπεγράφησαν τελικά και αυτές μέσα στο 2011).

Στην Ικαρία οι μεταφορείς μαθητών είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2010.

Εγώ προσωπικά όπως και άλλοι μεταφορείς έχουν μείνει απλήρωτοι και άλλους μήνες επειδή δεν έγιναν οι συμβάσεις από το Επαρχείο μέσα στο χρονικό περιθώριο που έπρεπε.

Είμαι ιδιοκτήτης και ορίζουμε στην Εταιρεία μας τα εξής οχήματα υπ' αριθμό ΑΤ8601, ΑΜΑ2540, ΜΟΑ7165, ΥΖΑ6951 Λεωφορεία Άγονης γραμμής και τουριστικά.
Επειδή είμαι επαγγελματίας οδηγός, αποκλειστικά, όπως αντιλαμβάνεσθε δεν έχω άλλους πόρους να συντηρηθώ και να ανταποκριθώ στις οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις το ίδιο και οι συνεργάτες μου (οδηγοί, συνεργεία, βενζινάδικο, ασφάλειες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία).  Το κόστος για την καθημερινή χρήση των αυτοκινήτων είναι μεγάλο και σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την επίλυση του θέματος διότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά.
Για όλη αυτή την κατάσταση είναι ενήμερος και ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Κουκουλιάς από την Περιφερειακή ενότητα Ικαρίας.
Πέρυσι μεταβήκαμε σε Περιφερειακό Συμβούλιο και ενώ είχαν συμφωνήσει ομόφωνα για τη πληρωμή μας και κατά συνέπεια στην επίλυση των προβλημάτων μας, τώρα αναιρούν τα πάντα και μας λένε να κινηθούμε δικαστικά. Δυστυχώς ακόμα και για το 2011 δεν μας έχουν εξοφλήσει για τους μήνες Μάιο -Ιούνιο όπως έχει γίνει σε όλες τις άλλες περιοχές.

Μετά από πολλές προσπάθειες κόπηκαν τα τιμολόγια για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2011 χωρίς να έχουν γίνει συμβάσεις. Μέχρι σήμερα αδιαφορούν για την υπογραφή των συμβάσεων και την εξόφληση των τιμολογίων.  Και ενώ όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, μας ζητούν  μείωση 10 με 20% στην έκδοση των τιμολογίων μας και αυτή την στιγμή στην Ικαρία γίνονται σπατάλες σε μεταφορείς μαθητών από αναρμόδιους ανθρώπους με ΙΧ και μη επαγγελματίες (μελισσοκόμους, αγρότες κτλ) θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Οι αρμόδιοι παραμένουν άπραγοι και παντελώς αδιάφοροι απέναντι σε αυτή την κατάσταση ενώ έχουν ενημερωθεί μετά από δικές μου συστάσεις και δυστυχώς οι απαντήσεις τους ήταν ασαφείς.

Η Ικαρία είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που η μεταφορά των μαθητών χρήσει άγρα ψήφων ψηφοθηρία από τους εκάστοτε αιρετούς.

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να συνεχίσω λόγων οικονομικών δυσχερειών.

Με εκτίμηση,
ΤΡΟΧΟΣ ΟΕ

ikariastore banner