Επεισόδια στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου: Η απάντηση στις φήμες…

Προς μεγάλη μου έκπληξη αλλά κυρίως θλίψη εξακολουθούν να διαστρεβλώνονται τα όσα τραγικά περιστατικά έλαβαν χώρα στις 7.9.2011 στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου κατά τη διάρκεια της εργασίας μου. Περιστατικά για τα οποία από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ζητώντας προστασία, και τα οποία όλο αυτό το διάστημα ευχόμουν και έλπιζα ότι θα αποτελούσαν παρελθόν. Διαπιστώνω όμως ότι συστηματικά τα ίδια τα άτομα, που πρωτοστάτησαν στο εναντίον μου περιστατικό, διακινούν φήμες περί ανύπαρκτου επεισοδίου μέσω ανακοινώσεων φορέων, στους οποίους είτε πρωτοστατούν είτε διακριτά συμμετέχουν αλλά και μέσω διασποράς φημών ακόμη και μέσα σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων.

Η πολύχρονη προσφορά μου στο Κέντρο Υγείας, η διαρκής παρουσία μου και οι καθημερινοί αγώνες, που δίνω για την υγεία των συμπολιτών μου αποτελούν αδιαμφισβήτητα τεκμήρια για την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου. Παράλληλα η γνώμη των απλών ανθρώπων γύρω μας για το πρόσωπό μου μπορεί να διευκρινίσει μια και για πάντα το αν εγώ ξαφνικά άρχισα να φαντάζομαι περιστατικά εναντίον μου. Προς άρση των ανακριβειών παραπέμπω οποιονδήποτε στο βιβλίο αδικημάτων-συμβάντων του αστυνομικού σταθμού Ευδήλου με αριθμό πρωτοκόλλου 1020/368-α, στο οποίο καταγράφηκαν και βεβαιώθηκαν με ακρίβεια όλα όσα διενήχθησαν εις βάρος μου στις 7.9.2011 στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου. Δυστυχώς εξυβρίστηκα, απειλήθηκα και παρεμποδίστηκα στο ιατρικό μου έργο κατά την εκτέλεση του καθήκοντός μου.

Ήμουν και θα εξακολουθήσω να είμαι παντελώς αδιάφορη και αμέτοχη οποιασδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας. Για αυτό το λόγο όμως απαιτώ να μην με αναμειγνύουν σε κανένα παιχνίδι πολιτικής σκοπιμότητας οποιοδήποτε χώρου.

Ο τομέας της υγείας στο νησί πάσχει και αυτό το ζει στο πετσί του καθημερινά ο πολίτης. Σίγουρα όμως δεν θα βελτιωθεί αν αποστελεχωθεί και το Κέντρο Υγείας Ευδήλου άσχετα αν κάποιοι αυτό επιθυμούν.

Από τη δική μου πλευρά δηλώνω ότι θα εξακολουθήσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τους συμπολίτες μου γιατί το ήθος και το καθήκον δεν έχει χρώμα…

Καλλιόπη Καττέ
Παθολόγος Κ.Υ.Ευδήλου Ικαρίας