Επίσκεψη Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στη Σάμο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θ. Παπαθεοφάνους, ο Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Θ. Τσέκος, ο Βουλευτής Σάμου Π. Βαρδίκος και ο Δήμαρχος Σάμου Σ. Θάνος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων προγραμμάτων για την απασχόληση.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας κ. Θεόδωρος Τσέκος επισκέφθηκε, την Παρασκευή 6 Μαΐου, τη Σάμο για να παρουσιάσει σε «τεχνική» συνάντηση τρία νέα προγράμματα για την απασχόληση, ενώ με την ευκαιρία της επίσκεψής του, εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την ύψωση της σημαίας της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι.

Τα νέα προγράμματα επιδότησης της εργασίας που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, το πρόγραμμα των Τοπικών Ολοκληρωμένων Σχεδίων για την Απασχόληση και το πρόγραμμα της Κοινωνικής Οικονομίας. Αναλυτικά, το πρώτο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και δίνει τη δυνατότητα σε 400 άνεργους ή αγρότες χαμηλού εισοδήματος του νομού να απασχοληθούν σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα του νομού σε σύμπραξη με τους Δήμους και την Περιφέρεια να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Το τρίτο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιρισμών για την προώθηση στην εργασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσέκος: «Τα προγράμματα αυτά νομίζω ότι θα αποτελέσουν σημαντική ανάσα για την καλπάζουσα ανεργία μέσα στα πλαίσια της κρίσης που περνάει η χώρα μας αλλά και μια αναπτυξιακή δυναμική για τη στήριξη καινοτομιών επαγγελματικής εξωστρέφειας σε πεδία όπου το νησί έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα». Ο Βουλευτής Σάμου επεσήμανε ότι είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε αυτά τα προγράμματα εκατό τοις εκατό, περιορίζοντας αφενός την ανεργία και αφετέρου εκσυγχρονίζοντας τις δυνατότητες των επιχειρήσεων του νομού.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης των παραπάνω δράσεων.

 

ikariastore banner