Σήμερα, 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2017 με δίμηνη διάρκεια υποβολής έως τις 15 Μαίου.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Σάμου, ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Σάμου Ικαρίας και Φούρνων ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στήριξης για την συμμετοχή τους στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014-2020, είναι μέχρι 22-2-2017.

Με τροπολογία-προσθήκη του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και 62 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις» αίρονται επιτέλους τα εμπόδια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σάμου καλεί τους υποψήφιους - ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς και τους ελαιοτριβείς της Ικαρίας, ότι το πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έχει ολοκληρωθεί για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο. Στις ενταγμένες ελαιοκομικές περιοχές πραγματοποιήθηκαν τρεις γενικοί δολωματικοί ψεκασμοί, με κατάλληλα σκευάσματα.

Δόθηκε στη δημοσιότητα (agrotikianaptixi.gr) η προκήρυξη του μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016, προκειμένου να την υποβάλλουν.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σάμου, ενημερώνει τους παραγωγούς που καλλιεργούν φθινοπωρινή πατάτα καθώς και εσπεριδοειδή σε έκταση μεγαλύτερη του ενός στρέμματος και επιθυμούν να λάβουν την στρεμματική ενίσχυση του Καν.1405/2006, ότι πρέπει να καταθέσουν αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 30-09-2016 (για την φθινοπωρινή πατάτα) και μέχρι τις 15-09-2016 (για τα εσπεριδοειδή).

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των Ελλήνων γεωργών και τη χρονική στενότητα για τις δηλώσεις καθώς και τη διεκπεραίωση των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, διεκδίκησε από τα Ευρωπαϊκά όργανα τη δυνατότητα παράτασης του χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.

Γνωστοποιείται στους παραγωγούς της Δημοτικής Ενότητας Ευδήλου Ικαρίας ότι οι Αιτήσεις για την Ενιαία Ενίσχυση, τη Βασική ενίσχυση, τη στρεμματική και την εξισωτική αποζημίωση (επιδοτήσεις 2016 – 2020) θα γίνονται στο υποκατάστημα Ευδήλου με προθεσμίες υποβολής μέχρι 15 Μαίου 2016.

Σελίδες

ikariastore banner