Εκλογές Συλλόγου Ικαρίας «Κάβο Πάπας»

Εκτός από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οι εκλογές του Συλλόγου Ικαρίας «Κάβο Πάπας» έβγαλαν και ειδήσεις καθώς, παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη, του Βουλευτή και του Δημάρχου Σάμου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για όλα τα φλέγοντα θέματα της περιοχής.

Με αρκετά μεγάλη προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές και η κοπή της πίτας του «Κάβο Πάπα» στα γραφεία του συλλόγου. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε για τις δράσεις και τα έργα του συλλόγου την τελευταία διετία, ενώ στη συνέχεια, στη Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε της κοπής και της έναρξης της ψηφοφορίας, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος και ο Δήμαρχος Σάμου Στυλιανός Θάνος.

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις καταστροφές με τους παραπάνω αρμόδιους να υπόσχονται πως μέχρι πριν το καλοκαίρι, τα έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των λοιπών κατεστραμμένων υποδομών του νησιού θα έχουν ξεκινήσει, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση προκειμένου να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα.

Ωστόσο, σε ερώτηση για το κατά πόσο το αποχετευτικό του Καρκιναγρίου θα ενταχθεί στα άμεσα έργα που θα γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών από την ισχυρή νεροποντή, δεν εδόθη σαφή απάντηση. Τα μέλη του συλλόγου έδειξαν ν’ αγωνιούν για το ζήτημα καθώς οι υπερχειλίσεις των τοπικών βόθρων ρέουν πλέον επιφανειακά, με κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Γι' αυτό και το θέμα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, πέρα από την ένταξη του στον γενικότερο σχεδιασμό αποκατάστασης.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καρκιναγρίου Κωνσταντίνος Παράλαιμος ενημέρωσε ότι στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη Παρασκευή στον Άγιο Κήρυκο πάρθηκε η απόφαση για το άμεσο ξεμπάζωμα της Λειβάδας. Ωστόσο, σε αυτό το πρώτο ΔΣ του Δήμου Ικαρίας, κανένα άλλο επείγον ζήτημα που αφορά στο Καρκινάγρι δε συζητήθηκε.

Τέλος, για μια ακόμη φορά θίχτηκε το θέμα  της υπερβόσκησης, με τον Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη να αποδίδουν ευθύνες και στους πρώην Δήμους της Ικαρίας και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους που δεν εναρμονίζονται με τους κανόνες. 

Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και η κοπή της πίτας. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 7 το απόγευμα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους. Τα ονόματα τους θα σας τα ανακοινώσουμε μετά τις εσωτερικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου. 

ikariamag
 

ikariastore banner