Δρομολόγια τοπικών συγκοινωνιών

Δελτίο από δήμο Αγίου Κηρύκου:

Η Ικαρία είναι από τις λίγες περιοχές της χώρας όπου δεν υπήρχε ποτέ μέχρι σήμερα , δίκτυο συγκοινωνιών ούτε από κρατικό φορέα, ούτε από ΚΤΕΛ. Αυτή την έλλειψη προσπάθησε να καλύψει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους πάροχους συγκοινωνιακού έργου (ιδιοκτήτες λεωφορείων με άδεια αγόνου γραμμής από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση), δια μέσου ενός διαδημοτικού φορέα συγκοινωνιών. Η εν λόγω προσπάθεια δεν έτυχε ωστόσο καμίας ενίσχυσης από τα συναρμόδια Υπουργεία (2003- 2008) και κατέστη ανέφικτη. Η πρώτη θετική εξέλιξη που δρομολογήθηκε με το επιχειρησιακό Πρόγραμμα  δημοτικής συγκοινωνίας «Συν - Κοινωνία», πρόγραμμα που θα χρηματοδοτούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να ανταποκριθεί και σε αυτή τη (δια της πλαγίας οδού) μεταφερθείσα αρμοδιότητα τερματίστηκε άδοξα αρχές του 2010 λόγω της μη καταβολής από την κυβέρνηση των προγραμματισμένων πόρων  του προγράμματος .

Ο Δήμος Αγίου Κηρύκου συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη λειτουργία  ενός στοιχειώδους δικτύου Δημοτικών συγκοινωνιών, (που ξεκίνησε από το 2006 με αμιγώς δημοτικούς πόρους και συνεχίσθηκε μόνο το 2009 με την υλοποίηση  του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ») , Σας Κοινοποιεί τα δρομολόγια (δρομολόγια που επιδοτούνται και πάλι μόνο από δημοτικούς πόρους )  των τοπικών συγκοινωνιών  για την ενημέρωση των Δημοτών και των επισκεπτών, τόσο εντός του Δήμου Αγίου Κηρύκου όσο και σε Διαδημοτικό επίπεδο:

Δρομολόγια:

Α) ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ
1. Πλαγιά – Χρυσόστομο – Ξυλοσύρτη – Γλαρέδο – Χριστό – Άγιο Κήρυκο.  Αναχώρηση από Πλαγιά 08:00, επιστροφή με αντίστροφη φορά, με αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο 13:30. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

2. Περδίκι – Παναγιά – Άγιος Παντελεήμονας – Άγιος Κήρυκος. 
Αναχώρηση από Περδίκι 08:00 επιστροφή με αντίστροφη φορά, με αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο 13:30. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή κάθε παρασκευή στη διαδρομή προστίθεται και ο οικισμός των Νεγιων.

3.  Άγιος Κήρυκος – Θέρμα με επιστροφή (Δευτέρα έως Κυριακή ). 
 Με αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο 07:30 επιστροφή 08:00 επανάληψη της ίδιας διαδρομής κάθε ημίωρο μέχρι τις 13:00 και από τις 17:30 μέχρι τις 22:00. 

4. Άγιος Κήρυκος – Φάρος – Αεροδρόμιο - Αγία Κυριακή
α) Κάθε Δευτέρα –Τρίτη – Πέμπτη - Σάββατο 
Αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο     10:00
Επιστροφή από Αγία Κυριακή     10:20
β) Κάθε Δευτέρα – Τρίτη επιπλέον Δρομολόγια 
Αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο     13:00
Επιστροφή από Αγία Κυριακή     14:45
γ) Κάθε Πέμπτη επιπλέον Δρομολόγια
Αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο     15:00
Επιστροφή από Αγία Κυριακή     16:30
δ) Κάθε Σάββατο επιπλέον Δρομολόγια
Αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο     14:00
Επιστροφή από Αγία Κυριακή     15:35
ε) Κάθε Κυριακή
Αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο     10:00
Επιστροφή από Αγία Κυριακή     12:45

Β)  ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΕΥΔΗΛΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ (Δευτέρα έως Κυριακή )
Αναχώρηση από Ράχες για Άγιο Κήρυκο στις 08:00
Αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο για Ράχες στις 13:30
Κάθε Τετάρτη – Παρασκευή- Κυριακή επιπλέον Δρομολόγια 
Αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο    5:20  (Πρωί)
Επιστροφή από  Αρμενιστη        16:20

Για καθυστερήσεις εκτέλεσης δρομολογίων και πληροφορίες στο 6986164331.

Τα δρομολόγια αυτά ισχύουν μέχρι 10/8/2010, οπότε και εκδοθούν νέα δρομολόγια μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

ikariastore banner