Δεν είναι μόνο τα δύο χρόνια που πέρασαν από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την Ικαρία και πιο πολύ την νοτιοδυτική ικαρία, αλλά είναι σχεδόν μισή ζωή που «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Μετά την ανάληψη καθηκόντων από τo νέo δημοτικό συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας μάς ενημερώνει για τη δήλωση των εκλεγμένων της κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας σχετικά με τον θρησκευτικό όρκο, καθώς και για την τοποθέτηση τους κατά την 1η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την εκλογή προεδρείου και μελών της οικονομικής επιτροπής. Επίσης, για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το μνημόνιο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις, πατώντας τις αντίστοιχες λέξεις.

Συνάνθρωποι, συντοπίτες ,αδέλφια, καλησπέρα. Προς τι ο πόνος κι ο αλληλοσπαραγμός

Καταγγέλλουμε τα όσα απαράδεκτα είπε η κ. Παπαρήγα στο συνέδριο του Α.Κ.Ε.Λ. στην Κύπρο σχετικά με τις εκλογές στην Ικαρία ότι δηλαδή η σύμπραξη που έγινε στις πρόσφατες εκλογές και η εκλογική μας επιτυχία είχε σκοπό τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο!

Η παρέμβασή μου έγκειται στο γεγονός της ανάρτησης από μέρους συντοπιτών μας ευτελών και γεμάτων μίσος μυνυμάτων σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα επικοινωνίας σχετικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στο νησί και με την κατάσταση που διαμορφώθηκε από αυτό.

Τι θα ’πρεπε, κατά τη γνώμη του γράφοντος, να είναι η Καθημερινή; Η έκφραση της έλλογης ελληνικής αστικής τάξης, και ιδίως της «πεφωτισμένης» μερίδας της: της ανοιχτόμυαλης, κοσμοπολίτικης (…τέλος πάντων) και μετριοπαθούς• της ευεπίφορης στο καινοτόμο, της φίλιας προς τη διανόηση και τις τέχνες•

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες που τελικά μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες όξυνσης και σε πείσμα όλων των σειρήνων, στήριξαν και ενίσχυσαν αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνοντας της το 47% των ψήφων.

Ο δεύτερος γύρος χαρακτηρίστηκε από μια πρωτοφανή επίθεση ψευδολογίας, συκοφαντίας, λάσπης, από λυσσαλέο αντικομμουνισμό έως και ανοιχτή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ, τους κομμουνιστές δημάρχους και όλους τους αγωνιστές που στο πλάι τους έδιναν τη μάχη του δεύτερου γύρου.

Οι νίκες Καμίνη - Μπουτάρη, η αξιοπρόσεκτη προσπάθεια Αμυρά, αλλά και δεκάδων άλλων ανεξάρτητων υποψηφίων, κόντρα στα κομματικά χρίσματα, σε πολλές πόλεις, είναι η απόδειξη ότι, επιτέλους, η κοινωνία θέλει να περιοριστεί η εξουσία των κομμάτων, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

Δήλωση Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου μετά την ολοκλήρωση των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών.

Σελίδες

ikariastore banner