Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες;

photo: charlesssnico

Συνάνθρωποι, συντοπίτες ,αδέλφια, καλησπέρα.

Προς τι ο πόνος κι ο αλληλοσπαραγμός;  Δήμαρχο εκλέξατε αδέλφια, όχι ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ (ευτυχώς). Όποιος να είναι,  την ΙΚΑΡΙΑ πρέπει να κοιτάξει, τα προβλήματα της, το λαό της. Υπάρχει περίπτωση πριν τις εκλογές να ήταν κόκκινα και τώρα να έγιναν πράσινα, μωβ, γαλάζια; Δε νομίζω. Πλημμύρισε η Ικαρία, προσάραξε το πλοίο, δεν έχει δρομολόγια, δεν έχει γιατρούς διαβάζω στον Τύπο.

Κλείνω τα μάτια,  πάω σχεδόν τριάντα χρόνια πίσω,  όταν ζούσα εκεί, νομίζω δεν πέρασε μια μέρα, τα ιδία προβλήματα. Ακούω το σφύριγμα από το καράβι,  τρέχω στο λιμάνι (ήταν διασκέδαση τότε), αγωνιά, θα δέσει; Κρίμα, έχει νότια, ίσως αύριο να είναι καλυτέρα. Φταίει το λιμάνι έλεγαν οι παλαιότεροι, δε μας δίνουν λεφτά. Ανοίγω τα μάτια, διαβάζω «προσάραξε το καράβι στον ΕΥΔΗΛΟ, επικίνδυνο το λιμάνι, δεν υπάρχουν λεφτά», σκέφτομαι «μα πέρασαν τριάντα χρόνια»!

Ξανακλείνω τα μάτια, εκλογές, ομιλίες, υποψήφιοι (πράσινοι, μπλε, κόκκινοι, κλπ), υποσχέσεις, έτοιμα λιμάνια, γιατροί, καθηγητές, νοσοκομεία, αφθονία λόγων, χρήματα σωρός.

Πέρασαν οι εκλογές,  θλίψη,  κατήφεια. Και η καμπάνα γιατί χτυπάει λυπητερά; Δεν έμαθες;  Τον χάσαμε το λεβέντη! Κρίμα, δεν είχαμε γιατρό, φυσούσε κιόλας, δεν κατέβηκε το ελικόπτερο. Μα τα λεφτά σωρός που μας είπαν; Κάηκαν με το  σορό της Λαμπρής! Ο Σωτήρας να μας σώσει, είπαν. Το άκουσαν και να σου εμφανίστηκαν «ΣΩΤΗΡΕΣ» από παντού,  άρχισαν να τάζουν: Θα..θα..

Πέρασαν τα χρόνια, πάλι τα ιδία, κάηκαν άνθρωποι στην ΙΚΑΡΙΑ, πλημύρισε το νησί, προβλήματα στο λιμάνι και πάλι ΣΩΤΗΡΕΣ .Διπλα όμως ήταν ο λαός, ο οποίος αγανακτούσε και άρχισε να παλεύει, αγρίεψε όπως ο Κάβο Πάπας και τρόμαξαν κάποιοι. Σιγά σιγά με τον αγώνα,  γράψαμε πανελλαδικές στην ΙΚΑΡΙΑ, ήρθαν καθηγητές, έγινε καλύτερο λιμάνι, αεροδρόμιο, νοσοκομείο.
Αυτός ο λαός είναι που θα στηρίξει τον κάθε Δήμαρχο που αγαπάει το τόπο του. Αυτός είναι που θα τον θωρακίσει απέναντι στον καθένα που θα τολμήσει να βάλει στόχο το νησί. Αυτός είναι που θα μας σώσει από τους ΣΩΤΗΡΕΣ.

Οι πράσινοι, κόκκινοι, μπλε κόκκοι πλένουν μόνο τα ρούχα, όχι όμως τα προβλήματα. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε το στόχο. Και τον δικό μας και του κάθε Δημάρχου. Στόχος; Που είναι ένας: Η πρόοδος του αγαπημένου μας νησιού, της Νικαριάς μας.

Μανώλης Σκόρδος
skordosm@yahoo.gr