Παρέμβαση πεπραγμένων στο νησί

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η παρέμβασή μου έγκειται στο γεγονός της ανάρτησης από μέρους συντοπιτών μας ευτελών και γεμάτων μίσος μυνυμάτων σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα επικοινωνίας σχετικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στο νησί και με την κατάσταση που διαμορφώθηκε από αυτό.Πρέπει να καταλάβει μια μερίδα συμπατριωτών μας πως το νησί δεν  είναι κομματικό "φέουδο" του ΚΚΕ και πως άλλο πράγμα είναι η προσήλωση στις πολιτικές θέσεις ενός κόμματος και άλλο ο φανατισμός και η εμμονή σε "αρτηριοσκληρωτικές" και ξεπερασμένες-αποτυχημένες πρακτικές του χθές.

Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός ανελέητου -και συχνά λυσσαλέου- "πολέμου λάσπης" από μερίδα στελεχών του ΚΚΕ -εντός και εκτός Ικαρίας- λες και οι Ικαριώτες δεν έχουν το δικαίωμα να ανακηρύξουν άλλο εκπρόσωπο εκτός του χώρου του ΚΚΕ. Καταλαβαίνω ότι πολλοί που ανήκαν σε αυτή τη "συντεχνία" έχουν δυσαρεστηθεί διότι αισθάνονται ότι δεν θα απολαμβάνουν -σκανδαλωδών πολλές φορές εις βάρος των υπολοίπων- προνομίων που είχαν μέχρι τώρα όπως καταπάτηση δημοτικών βοσκοτόπων,παροχή έργων τεχνικών,οδοποιίας σε "ημετερούς", επιλεκτική παροχή επαγγελματικών αδειών(ταξι πχ), τροφοδοσία δημοτικων οχημάτων από "ημετέρους" και μόνο, επιλεκτική κατασκευή έργων -σε περιοχές πχ που δεν έχουν δώσει "σημάδια καλής κομματικής πειθαρχείας" έχουμε υστέρηση ή παντελής απουσία έργων υποδομής,όχι πως η υπόλοιπη Ικαρία είναι πιο μπροστά.

Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι οι Ικαριώτες ψήφισαν για δήμαρχο και όχι για τοποτηρητή- "κομμισάριο" με ύφος "αλάνθαστου καρδιναλίου" και με κομματική εμπάθεια στους υπολοίπους. Δεν ξέρω την ποιότητα των εκλεγέντων της νέας δημαρχιακής εξουσίας αλλά θα ήθελα να ΄δω -'οπως και πολλοί άλλοι Ικαριώτες- κάτι το διαφορετικό και το καινούργιο.Στο κάτω κάτω, αν δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών δεν θαξαναεκλεγούν. Η Ικαρία μάς χρειάζεται τώρα ΟΛΟΥΣ -ανεξαρτήτως κόμματος- για να βελτιωθούν οι χρόνιες υστερήσεις του τόπου μας. Ας μείνουμε μακριά από "κομματικούς φετφάδες" και "αναθέματα" και ας κάνουμε το καλύτερο που αρμόζει στην Ικαρία μας.Το οφείλουμε σε εμάς, στα παιδιά μας...

Γιάννης Παπαδόπουλος
lordi_che@hotmail.com

ikariastore banner