Ανακοίνωση - Καταγγελία για την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην Κύπρο

Καταγγέλλουμε τα όσα απαράδεκτα είπε η κ. Παπαρήγα στο συνέδριο του Α.Κ.Ε.Λ. στην Κύπρο σχετικά με τις εκλογές στην Ικαρία ότι δηλαδή η σύμπραξη που έγινε στις πρόσφατες εκλογές και η εκλογική μας επιτυχία είχε σκοπό τη  συνδιαχείριση  στο Αιγαίο!

Η μόνη αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του καριώτικου λαού αρνήθηκε να δώσει επιπλέον ανοχή σ’αυτούς που για 12 χρόνια λειτουργούσαν σαν γνήσιοι και τυπικοί διαχειριστές του συστήματος, με αυταρχισμό και αλαζονεία, με πελατειακές αντιλήψεις και αποκλεισμούς, με άρνηση συλλογικού τρόπου λήψης αποφάσεων. Η μόνη αλήθεια είναι ότι στα μεγάλα προβλήματα που καλούνταν να διαχειριστούν οι Δήμοι, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, το οδικό δίκτυο, τα σκουπίδια, η εσωτερική συγκοινωνία, έχουν γίνει ελάχιστα βήματα.

Ο καριώτικος λαός, λοιπόν, ψήφισε με μοναδικό γνώμονα τα πάμπολλα και σοβαρότατα τοπικά προβλήματα τα οποία, επί σειρά ετών, παραμένουν άλυτα και συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να  υποβαθμίζεται η  ποιότητα της καθημερινής του ζωής και να καθυστερεί  ή και να εμποδίζεται ακόμα η ανάπτυξη του τόπου. Καταστάσεις για τις οποίες  ο καριώτικος λαός εκτίμησε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι προκάτοχοι των δημοτικών αρχών, εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζονταν θέματα-προβλήματα που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία.

Θεωρούμε άκρως απαράδεκτο, προκλητικό  και ανεύθυνο το σχόλιο της κ. Παπαρήγα με το οποίο χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των Καριωτών ως αφελώς παραπλανημένους ή ακόμα χειρότερα στοχοποιεί τα μέλη του συνδυασμού μας και την πλειοψηφία του καριώτικου λαού που τον στήριξε, ως προδότες του ίδιου μας του τόπου, τον οποίο αγαπάμε και στον οποίο ζούμε, αγωνιζόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε το μέλλον τους εδώ πάνω στο νησί της  Ικαρίας.

Δεν διαπραγματευόμαστε το νησί μας με κανέναν και δεν θα το καταντήσομε πιόνι στη σκακιέρα των  όποιων κομματικών  ή άλλων παιχνιδιών, των κατά καιρούς εμφανιζόμενων πολιτικών προσώπων, κομμάτων ή πολιτικάντηδων.

Δεν δεχόμαστε κανενός είδους «συνδιαχείριση», -της σκέψης, της συνείδησης  ή του τόπου μας- το έχομε άλλωστε αποδείξει,  γι’αυτό και δεχόμαστε τέτοια άδικη επίθεση.

Οι απειλές του τύπου «δεν ξεμπερδεύουν όμως έτσι εύκολα με τους κομμουνιστές» δεν μας φοβίζουν. Αλήθεια, πού αποβλέπουν αυτού του είδους οι απειλές ;  Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν ;  Γιατί τόση εμμονή με την εξουσία ;

Σε καιρούς Δημοκρατίας κανένας δεν έχει την ελέω Θεού εξουσία και ο μόνος κυρίαρχος είναι ο λαός που με τις εκλογές αποφασίζει ποιους θέλει κάθε φορά να τον αντιπροσωπεύουν. Ας μην αναζητούν  «εφιάλτες» σε φανταστικούς τόπους, ξεπερνώντας τα όρια, ας τους αναζητήσουν στον εαυτό τους, στον τρόπο που διαχειρίστηκαν την εξουσία και ας δεχτούν με στάση αυτοκριτικής το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ικαρία που είναι μια δημοκρατική γωνιά της Ελλάδας μας.

Άγιος Κήρυκος  1 /12/ 2010
 

ikariastore banner