Για 5η εβδομάδα άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στην Ικαρία – Πανικάρια αποστολή γονέων στη Μυτιλήνη.

Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Ικαρία παραμένει άλυτο!!!! Βρισκόμαστε στην 5η  εβδομάδα μετά τη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων και όλοι σφυρίζουν κλέφτικα..   

Πριν λίγες ημέρες (Παρασκευή 11/3) ανακοινώθηκε ότι έρχεται η λύση του  προβλήματος της μεταφοράς μαθητών με τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο. Με την τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας θα εξοφλούνται τα παλαιότερα χρέη των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και θα καλύπτονται τα έξοδα των δήμων που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιουλίου 2011.

Μ' αυτό τον τρόπο αναμένεται να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων καθώς οι λεωφορειούχοι στους οποίους οφείλονται μεγάλα ποσά έχουν παύσει  το μεταφορικό τους έργο. Σχετική δέσμευση για την λύση του προβλήματος είχε αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τους Περιφερειάρχες.

Παρά τις παραπάνω δεσμεύσεις, δέκα γονείς από τη βόρεια και τη νότια Ικαρία θα ταξιδέψουν την Τρίτη 15/3 στη Μυτιλήνη (χρόνος, χρήμα), προκειμένου να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και να εκθέσουν, για άλλη μια φορά το πρόβλημα που έχει προκύψει, ζητώντας την άμεση επίλυσή του.

Αγώνας δρόμου για τα αυτονόητα.

ikariamag

ikariastore banner