Βουλευτής Σάμου Βαρδίκος: Οι φήμες και η ώρα της αλήθειας για το Νοσοκομείο Ικαρίας

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2011

Στις 7 Ιουλίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας κατήγγειλε τη μείωση των οργανικών κλινών του Νοσοκομείου Ικαρίας από 40 σε 32, γεγονός που «σημαίνει συρρίκνωση και υποβάθμιση, σηματοδοτεί απολύσεις» και κατήγγειλε τον βουλευτή του νομού και τον υποδιοικητή της 2ης Υ.Π. για «θίασο» δεύτερης διαλογής γιατί «διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους και υποστήριζαν κατηγορηματικά ενώπιον εργαζομένων και της διοικήτριας του Νοσοκομείου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνένωσης ή συγχώνευσης του Νοσοκομείου Ικαρίας με το αντίστοιχο της Σάμου».

Παράλληλα, κάτω από τίτλους, όπως «Άθλιες μεθοδεύσεις! Στο στόχαστρο το Νοσοκομείο Ικαρίας» έσπερναν την ανησυχία σ’ όλη την Ικαρία (έφτασαν μέχρι την Αμερική…), μιλώντας ακόμη και για κλείσιμο (με εισήγηση του… βουλευτή) του Νοσοκομείου, κρατώντας για τον εαυτό τους τον ρόλο του υπερασπιστή της υγείας του Iκαριακού λαού.

Για μήνες κυριάρχησε η «επαναστατική γυμναστική» και η εξ επαγγέλματος ανησυχία με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και ο βουλευτής.

Η ώρα της αλήθειας ήρθε: Δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδου  (Υ4α/ ΟΙΚ 84627) με θέμα: «Διασύνδεση Νοσοκομείων και καθορισμός του τρόπου διασύνδεσης τους και λειτουργίας τους».

Η διασύνδεση, σύμφωνα με την απόφαση, στοχεύει μεταξύ πολλών άλλων:
• Στον ενιαίο σχεδιασμό κοινών υπηρεσιών.
• Στην κατάρτιση κοινών προγραμμάτων λειτουργίας.
• Στο ενιαίο προγραμματισμό και ομαδοποίηση προμηθειών.
• Στο σχεδιασμό ενιαίων διαδικασιών ελέγχου ποιότητας υπηρεσιών και κόστους.
• Στην ενίσχυση και αλληλοσυμπλήρωση με ανθρώπινο δυναμικό.

Προφανώς είναι άλλο πράγμα η διασύνδεση (και η εξ αυτής προερχόμενη συνδιοίκηση) και άλλο η συνένωση, η συγχώνευση και το κλείσιμο.

Και ακόμα, όπως το ζήτησε ο βουλευτής από τον υπουργό (τοποθετήθηκε σχετικά και στη Βουλή), οι κλίνες του Νοσοκομείου Ικαρίας παραμένουν 40, δεν μειώθηκαν σε 32. Oι δε γιατροί θα αυξηθούν (ήδη προκηρύχτηκαν 4 θέσεις επικουρικών). Και βέβαια κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί.

Οι Ικαριώτες να μην ανησυχούν. Το Νοσοκομείο τους αναβαθμίζεται. Θα το διαπιστώσουν σύντομα και αυτοί που μόνιμα «ανησυχούν», ισοπεδώνουν, διαστρεβλώνουν, «αγανακτούν». Σύντομα.

Δείτε σχετικά: (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Υπουργός Υγείας Λοβέρδος στον Αυτιά για το Νοσοκομείο & το Κέντρο Υγείας Ικαρίας

ikariastore banner