Επίσκεψη Συμπαράστασης της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Στις 19/11/2014 αντιπροσωπεία της ΑΣΠΙ επισκέφθηκε την Ιερισσό Χαλκιδικής και συναντήθηκε με μέλη του Συντονιστικού της επιτροπής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη της κατάστασης, τα προβήματα που αντιμετωπίζουν και όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Μοιραστήκανε μαζί μας τις χρήσιμες εμπειρίες από το δύσκολο αγώνα τους και τους προσκαλέσαμε να επισκεφθούν το νησί μας για να οργανώσουμε μαζί μια δημόσια συζήτηση. Επίσης τους δώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης της Γ.Σ της ΑΣΠΙ.   

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ & ΜΕΓΑΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συμπαραστεκόμαστε σε εσάς που αγωνίζεστε για τη γη των προγόνων σας και των παιδιών σας. Σε εσάς που αγωνίζεστε για το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, για το δικαίωμα να ορίζετε τον κοινό τόπο σας, και να αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι πώς είναι καλύτερο να τον αξιοποιήσετε.

Δίνετε έναν αγώνα - οδηγό για όλους μας. Ενάντια στο ξεπούλημα της  κοινής δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην λεηλασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος που είναι το σπίτι όλων μας. Δίνετε έναν αγώνα Αξιοπρέπειας και Αυτοσεβασμού.

Δείχνετε το δρόμο σε όλη την ελληνική κοινωνία για το πώς θα έπρεπε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο κοινό πλούτο. Δείχνετε το δρόμο και σε μας τους Ικαριώτες για το πώς - όταν έρθει η δική μας σειρά - θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να έχουμε τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το πώς θα προστατεύσουμε και θα αξιοποιήσουμε τα δικά μας κοινά αγαθά, τα βουνά, τα δάση, το περιβάλλον της Ικαριάς.

Είμαστε στο πλευρό σας σ’ αυτόν τον ωραίο αλλά επίπονο αγώνα που δίνετε για τη ζωή σας, την αξιοπρέπειά σας, για το αληθινό μέλλον των επόμενων γενιών. Ταυτόχρονα είμαστε ενάντιοι στις «σκουριές» της επίσημης προπαγάνδας των συστημικών ΜΜΕ που έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση του αγώνα σας  και στην κρατική καταστολή που επιδιώκει να βάλει όλη την κοινωνία στο γύψο.

ikariastore banner