Ανοιχτό κάλεσμα από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείο Ικαρίας για τις αλλαγές στην Υγεία

ΠΡΟΣ: Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, συνδικάτο οικοδόμων, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Δήμος Ικαρίας, Δήμος Φούρνων, τοπικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων.

Κατατέθηκε την 1η Ιουλίου 2011 από το Υπουργείο Υγείας για δημόσια διαβούλευση έως τις 17-07-11 η «Πρόταση για λειτουργική αναδιάταξη μονάδων υγείας ΕΣΥ». Πρόκειται στην ουσία για το τελικό προαποφασισμένο σχέδιο συνενώσεων και συγχωνεύσεων των νοσοκομείων της χώρας στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών για το άγριο πετσόκομα των δημοσίων αγαθών.

Για το νοσοκομείο μας, η πρόταση αυτή σημαίνει κατάργηση κατ’ αρχάς 8 κλινών (4 στον παθολογικό και 4 στον χειρουργικό τομέα), ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μετακινήσεις προσωπικού και υποβάθμιση των υγειονομικών μονάδων των νησιών μας (του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας και του ΚΥ Ευδήλου σε πολυδύναμο ή απλό Περιφερειακό Ιατρείο) μέσω προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.

Είναι μια πρόταση-εφιάλτης για το μέλλον της υγείας στα νησιά μας, καθώς θα σημάνει την πλήρη υγειονομική μας υποβάθμιση, την μετακύληση του κόστους της περίθαλψης στις πλάτες του απλού κόσμου και τελικά την λειτουργία της υγείας με κριτήρια αγοράς και κόστους.  Πρέπει να μας βρουν απέναντί τους!

Στην κατεύθυνση αυτή σας καλούμε το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου με στόχο την ενημέρωση των συνδημοτών μας και την συνδιοργάνωση των επόμενων κινήσεών μας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
 

ikariastore banner