Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων μετά τη συνάντηση για την Υγεία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η «Πρόταση λειτουργικής αναδιάταξης μονάδων υγείας του ΕΣΥ» του υπουργείου, είναι η εφαρμογή του μνημονίου στην υγεία. Θα σημάνει την πλήρη διάλυση του ήδη αναιμικού συστήματος υγείας μας, μέσω περικοπές κρεβατιών, μετακινήσεις ή απολύσεις προσωπικού (γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού), συνενώσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων και λειτουργίας των υγειονομικών υπηρεσιών με όρους αγοράς.

Για τα νησιά μας, η συνένωση του νοσοκομείου μας με αυτό της Σάμου, θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών (με αποτέλεσμα όλο και πιο πολλοί συμπατριώτες μας να ταξιδεύουν αλλού με προσωπικά τους έξοδα για να βρουν την υγειά τους), σε μετακινήσεις ή και απολύσεις εργαζομένων και στην μετατροπή του νοσοκομείου ΜΑΣ σε Κέντρο Υγείας.

Δεν πρέπει να τσιμπάμε στα ψέματα των κυβερνώντων υποτελών της τρόικας, ότι για τα χάλια της υγείας φταίνε οι κακοί και επίορκοι γιατροί ή ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν τα «μικρά χωρίς ιδιαίτερη κίνηση» νοσοκομεία. Για τα νησιά μας, η ύπαρξη οργανωμένων και αυτοτελών μονάδων υγείας ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ  Ή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Αυτήν την κρίσιμη ώρα που όλα ξεπουλιούνται έναντι πινακίου φακής για τις ανάγκες των τοκογλύφων-δανειστών μας, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωσή μας. Ο αγώνας για τη σωτηρία του νοσοκομείου ΜΑΣ, το οποίο χτίστηκε με λεφτά και προσωπική εργασία των Ικαριωτών και της ομογένειας, χωρίς την παραμικρή συμβολή του κράτους, πρέπει να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

*ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ - ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 11 πμ

*ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΙΣ 13-14-15 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ikariastore banner