Έχει κι άλλο πιο κάτω;

Τι  μοιράζονται η Γαλλική Γουινέα (χώρα στην Δυτική Αφρική με έκταση 245.857km² και πληθυσμό 10.057.975), η Ισπανική Μελίλα (είναι μια αυτόνομη Ισπανική πόλη με πληθυσμό 71.448, που βρίσκεται στη Μεσόγειο, στην ακτή της Βόρειας Αφρικής) με το Βόρειο Αιγαίο;

Λοιπόν! Η Κομισιόν, πριν λίγες ημέρες, ολοκλήρωσε την αξιολόγηση όλων των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετρώντας την πραγματική ανάπτυξη κάθε τόπου με 12 δείκτες (παιδεία, υγεία, υποδομές, οικονομία, τεχνολογία, επενδύσεις κλπ).

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποτελούν τη χειρότερη περιοχή επί Ευρωπαϊκού εδάφους!! Βρισκόμαστε στην 269η θέση! Πιο κάτω από εμάς βρίσκεται η Μελίλα στην 270η και η Γαλλική Γουινέα στην 271η. Πιο κάτω … εν έχει!

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, (μετά την παραπάνω θέση που έχουμε) γιατί μας απασχολούν τα πανηγύρια των κομματικών μηχανισμών μετά από κάθε εκλογές; Δεν καταλαβαίνω τι θέματα συζητάμε κάθε φορά που «βλέπουμε» υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους; Και αν δε λέμε τίποτα γιατί τους αφήνουμε μόνο να λένε; Γιατί μετά την «απομάκρυνση από το ταμείο», διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Γιατί αυτή η σιωπή; Ως πότε;

Ή μήπως, βρε παλιόπαιδα, ετοιμάζετε κάτι και δεν μας το λέτε; Ε; άντε να δούμε! Μέχρι τότε, πάω να ταΐσω το γουρουνάκι μας (πλησιάζουν Χριστούγεννα και ανοίγει η όρεξη του Σπίθα)! Ααα, και αν ξεκινήσει η επ-ανάσταση, ειδοποιήστε μας!

Γιώργος Θαλάσσης
giwrgos.thalassis.fl@gmail.com

ikariastore banner