Το Grexit λοιπόν είναι τόσο τερατώδες, παρόν και πολιτικά δραστικό, ώστε να μπορεί να ξαναζεστάνει ακαριαία τις αντιμαχίες στην μπλογκόσφαιρα; H ίδια η ευρωζώνη, ούτως ή άλλως, αποδυναμώνεται από τα διαρθρωτικά της προβλήματα, την ασχεδίαστη αρχιτεκτονική της, αποδυναμώνεται από την ανάδυση λαϊκιστικών, εθνικιστικών, και ξενοφοβικών δυνάμεων σε πολλές χώρες, αποδυναμώνεται από μέρος των ελίτ που φαίνεται ότι δεν ευνοούν την ευρωπαïκή ολοκλήρωση.

Την Κυριακήν της 9ης Νοεμβρίου ο διακεκριμένος καθηγητής κ. Αρ. Φουτρίδης έδωκε υπό πολυπληθούς ακροατηρίου μιαν υπέροχον διάλεξιν περί του έργου του αειμνήστου ποιητού Γεωργίου Σουρή.

Το νησί ήταν από ανέκαθεν φτωχό, αλίμενο, χωρίς μεγάλα πολίσματα. Με εξαίρεση τους κλασσικούς χρόνους, όταν αποτελούσε υποχρεωτική στάση των μικρών σχετικά κωπήλατων σκαφών της εποχής στην διαδρομή Ιωνίας - Αθήνας, ήταν έξω από αυτό που θα ονομάζαμε με σύγχρονους όρους "καταμερισμό εργασίας".

Η Αριστερά της γενιάς μου... Κανείς στο ξεκίνημα της νιότης του δεν θα περίμενε να εξελιχθεί σε μια τόσο δύσκολη αλλά και ωραία υπόθεση! Από την επαναστατική έξαρση στα αμφιθέατρα των φοιτητικών μας χρόνων και στις καθημερινές πορείες στο κέντρο της Μεγάλης μας πόλης, περάσαμε πρωταγωνιστές στη σημερινή κυβερνητική διαχείριση.

Ο Δήμος Ικαρίας σας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια που καταβάλει για την λειτουργία των δομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό: Έχει θέσει σε λειτουργία τον δημοτικό Κινηματογράφο στον Άγιο Κήρυκο (γίνονται εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φ.Π.Δ Ίκαρος και θα ακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο ).

Για τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους τα αναλυτικά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ως εξής:

Tα προεκλογικά δελτία Τύπου και τη ρητορική των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., μελέτησε η υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μυρσίνη Δογάνη.

Δημοσιογράφοι, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές υπερσούπερ, που πατάς το κουμπί και κάνουν διαπλανητικά κόλπα. Πολιτικοί που περνούν στον προαύλιο χώρο της βουλής καθισμένοι πίσω από φιμέ παράθυρα πολυτελών βουλευτικών αυτοκινήτων.

Το δίλημμα είναι σκληρό και απλό. Κάκιστη συμφωνία ή άτακτη χρεωκοπία. Συμφωνία που βρίσκεται μακριά από την αριστερή ιδεολογία, από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και από την κοινή λογική (με τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει) ή αλλιώς ακαριαία κατάρρευση των τραπεζών, δέσμευση καταθέσεων και εν τέλει χάσιμο των λαϊκών αποταμιεύσεων, συνακόλουθη κατάρρευση κάθε δημόσιας δομής και Grexit. Έτσι αναλύθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η οριακή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά σε αυτό το τελικό δίλημμα βρέθηκε ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα.

Ο Βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Σεβαστάκης μίλησε προχθές βράδυ στην πλατεία του Αγίου για τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στο δημοψήφισμα. Καλά τα είπε, είναι δεινός ομιλητής και αρκετά διαβασμένος.

Σελίδες