Έτοιμη προς κατάθεση η νομοθετική ρύθμιση για να πληρωθούν οι λεωφορειούχοι

Διαβεβαιώσεις Χαράλαμπου Αθανασίου

Έτοιμη είναι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την πληρωμή των λεωφορειούχων της Λέσβου και σήμερα ή αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή για να επικυρωθεί όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Με την νομοθετική ρύθμιση όπως πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου παρέχεται το δικαίωμα στην Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με μια διαπιστωτική πράξη που θα εκδώσει να βεβαιώνει αφενός ότι το μεταφορικό έργο έχει συντελεστεί και αφετέρου το ύψος της αντίστοιχής δαπάνης. Για αυτό και ζήτησα από όλους τους επαγγελματίες να πάνε στη δουλειά τους γιατί θα πάρουν τα χρήματα τους» είπε ο κ. Αθανασίου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του Περιφερειάρχη κ. Νάσου Γιακαλή και του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη ενώ σε νέα σύσκεψη έχουν κληθεί στις 12.30 το μεσημέρι οι λεωφορειούχοι προκειμένου να πεισθούν να ξαναρχίσουν το μεταφορικό τους έργο. Παρόμοια σύσκεψη με τα περιφερειακά ταξί θα πραγματοποιηθεί μόλις ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση.

Ωστόσο όμως ακόμα και αν ξεπεραστεί ο σκόπελος της νομοθετικής ρύθμισης το ερώτημα το οποίο απασχολεί τους επαγγελματίες είναι πότε θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα καθώς  οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια για αυτό το  σκοπό είναι 345.000 ευρώ όταν οι οφειλές είναι συνολικά σαφώς μεγαλύτερες καθώς μέσα σε αυτές είναι και οι οφειλές δυο μηνών από τους Δήμους Λέσβου και Λήμνου.

Αγκάθι επίσης αποτελεί και η ζητούμενη απομείωση του κόστους των εκτελούμενων γραμμών τουλάχιστον κατά 17% και αυτό γιατί μερικές γραμμές όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης έχουν απομειωθεί ήδη δύο φορές, η πρώτη κατά μέσο όρο μείωσης 22% ενώ η δεύτερη κατά 1% μειώσεις που καθιστούν το έργο της μεταφοράς ασύμφορο. Αποτέλεσμα είναι αυτή η κατάσταση να απειλεί να δυναμιτίσει ολόκληρο το θεσμό της μεταφοράς και εμπλέκει την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια αντιπαράθεση με την τοπική κοινωνία χωρίς αυτή να ευθύνεται» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βερβέρης.

ΕΡΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

ikariastore banner