ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απορρίμματα και Ικαρία, οι εξελίξεις σήμερα

Πριν από λίγες ημέρες μας ήρθε το πρώτο μηχάνημα για την κομποστοποίηση, την Τρίτη 25/6 περιμένουμε τον μηχανικό της εταιρίας που έχει συνάψει σύμβαση με τον δήμο για την κομποστοποίηση (των οργανικών) και ανακύκλωση (των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών). Ο χώρο υποδοχής (στο παλιό νταμάρι του Τσιμπίδη) είναι έτοιμος.

Ελπίζουμε και οι κάτοικοι να είναι έτοιμοι για την ουσιαστική συμμετοχή τους στην κομποστοποίηση (θα μοιραστούν σε όλο το νησί 120 κάδοι για την συγκεκριμένη συλλογή) αλλά και στην ανακύκλωση. Ελπίζουμε και στην έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων από τον δήμο Ικαρίας για την ανάγκη της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών μας αφού 1ον τα υπολείμματα θα μεταφέρονται σε Μυτιλήνη – Λήμνο με ειδικά κοντέινερ (μας συμφέρει να στέλνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα) και 2ον ο ΧΥΤΥ Ικαρίας έχει πολύ μέλλον μπροστά του για να ξεκινήσει την λειτουργία του.  

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο δήμος έβαλε τους κάδους ανακύκλωσης στις Ράχες, ορισμένοι κάτοικοι μπήκαν στην διαδικασία αλλά οι κάδοι δεν άδειαζαν, με αποτέλεσμα να ρίχνονται τα πάντα μέσα και έξω από τους αυτούς.

Να σημειώσουμε επίσης ότι κάθε 2 ημέρες στον ΧΑΔΑ Φυτέματος Ευδήλου θα γίνονται επιχωματώσεις για να καλυφθούν οι μυρωδιές αλλά και η μεταφορά σκουπιδιών από τον αέρα.

ikariamag.gr
 

ikariastore banner