Υγειονομικό υλικό στην Ικαρία έστειλε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ελλείψεις καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Για οριακή κατάσταση λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της χώρας κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του. Αφορμή αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου των Φούρνων, στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε αίτημα στο ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής» για Αποστολή υγειονομικού υλικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο των Φούρνων και ο ΙΣΑ απέστειλε φάρμακα και υλικά για να καλύψει το ιατρείο τις επείγουσες ανάγκες του.

«Οι Μονάδες υγείας των νησιών που αντιμετώπιζαν όλο αυτό το καιρό σοβαρά προβλήματα με τις τελευταίες εξελίξεις - που οδήγησαν στην αδυναμία της πολιτείας να στηρίξει το σύστημα υγείας- μεσούσης της τουριστικής περιόδου βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Η κατάσταση αυτή εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς και πρόκειται να πλήξει τον τουρισμό της».

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση λήψη μέτρων από το υπουργείο Υγείας προτείνοντας, μεταξύ άλλων, την άμεση στελέχωση των νησιωτικών ιατρείων με γιατρούς γενικής ιατρικής, την παροχή μισθολογικών και άλλων κινήτρων τους γιατρούς που μετακινούνται στη νησιωτική Ελλάδα και τον εφοδιασμό των νησιών με συστήματα τηλεματικής.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

ikariastore banner