Άρτεις έρωτα; Αυτός ο τόσο εύστοχος τίτλος του νέου βιβλίου των παιδιών του Ikariamag με πηγαίνει κατευθείαν στην άκρως ερωτική μέσα στην αφέλειά της ερώτηση της έφηβης συντοπίτισσας φίλης προς τον έφηβο επίσης τότε και έναν από τους συγγραφείς του τόμου Γιάννη Κέφαλο : «’α με φιλήσεις για ‘α μιλλάς όλλη νύχτα;»

Artεις Fest, Αθήνα, 2015. Εγκατάσταση: Whispers. Ένα σαλόνι, ο χώρος της αναμονής, της ενθύμησης, της επικοινωνίας, της συνάντησης, της μοναξιάς, υποδέχεται τη μνήμη. Ερειπωμένο, με παλιά έπιπλα, μια ανοιχτή βαλίτσα, ένα ζευγάρι παπούτσια. Καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από τους Ικάριους πρόσφυγες και μετανάστες του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.

Πραγματοποιήθηκε στις 27-6-2016 με επιτυχία στην Αθήνα, από τις εκδόσεις Νότιος Άνεμος, η παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου «ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ- δέκα καριώτικες παραμυθο-ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά», των συγγραφέων Ηλία Γιαννίρη, Άννας Καλαλή, Αγγελικής Παριάρου, Δέσποινας Σιμάκη και Φρόσως Χωριάτη, στο φιλόξενο χώρο του «Ομικρον 2» στον Κεραμεικό.

Στην παρουσίαση της 3ης ποιητικής συλλογής «ΣΙΩΠΗΡΑ ΕΓΧΟΡΔΑ» του Στέλιου Ε. Λύκου που που πραγματοποιήθηκε 23 Ιουνίου στις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ» παρουσίασαν το βιβλίο και έκαναν απαγγελίες οι Ηρώ Τσαρνά-Κόχυλα (Φιλόλογος - Συγγραφέας - Ποιήτρια - Μεταφράστρια), η Μάτα Καστρισιου (Ηθοποιός, αρθρογράφος, διηγηματογράφος), ο Μάριος Καρακατσάνης (Συγγραφέας) και φυσικά ο ποιητής - συγγραφέας Στέλιος Ε.Λύκος.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου βρεθήκαμε στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα για να παρακολουθήσουμε τη νέα συγγραφική κατάθεση του Ικάριου Ιατρού, και πια και λογοτέχνη, Σταμάτη Βασίλαρου, υπό τον τίτλο ΑΤΡΑΠΟΣ, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Νότιος Άνεμος.

Την Τετάρτη 4 του Μάη, με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε στην βιβλιοπαρουσίαση του… "Κυρασολένη - δέκα καριώτικες παραμυθο-ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά", εκδόσεις Νότιος Άνεμος, με συγγραφείς τους Άννα Καλαλή, Αγγελική Παριάρου, Δέσποινα Σιμάκη, Φρόσω Χωριάτη και Ηλία Γιαννίρη.

Την Κυριακή 10 Μαίου, στην αίθουσα του συλλόγου "Κάβο Πάπας", παρουσιάστηκε το νέο εκδοτικό πόνημα του συμπατριώτη μας πολιτικού μηχανικού και συγγραφέα Κώστα Ε.Ρόζου.

Την Παρασκευή το βράδυ 27 Ιουνίου, οι εκδόσεις «Νότιος Άνεμος» και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύη «Το Λαγούμι», παρουσίασαν τη νέα ποιητική συλλογή του Σταμάτη Βασίλαρου  Α Π Λ Α Ν Ε Μ Ι Σ Μ Α, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, art café ΠΟΛΙΣ. Το ikariamag ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και είμασταν εκεί.