Στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Σταμάτη Βασίλαρου "Απλανέμισμα"

Την Παρασκευή το βράδυ 27 Ιουνίου, οι εκδόσεις «Νότιος Άνεμος» και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύη «Το Λαγούμι», παρουσίασαν τη νέα ποιητική συλλογή του Σταμάτη Βασίλαρου  Α Π Λ Α Ν Ε Μ Ι Σ Μ Α, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, art café ΠΟΛΙΣ. Το ikariamag ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και είμασταν εκεί.

Ο κόσμος που ήρθε για την παρουσίαση ήταν πολύς. Η ξεχωριστή προσωπικότητα του κυρίου Βασίλαρου, η επιστημονική και ανθρωπιστική του προσφορά, η ικαριακή καταγωγή του αλλά και η πένα του που έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί θαυμαστές του, βοήθησαν σε αυτό.

Τη βραδιά άνοοιξε ο εκδότης κ.Βασίλης Καρναβάς, καλοσωρίζοντας τον κόσμο και μιλώντας τόσο για τη νέα έκδοση όσο και για τον ποιητή. Τη παρουσίαση, που συντόνισε η Δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια των New York Times, κα Καλαφάτη, άνοιξε ο κ. Σπύρος Γάκης, Κοινωνιολόγος, υπεύθυνος  του Δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης "το Λαγούμι", στο οποίο θα διατεθούν και οι εισπράξεις από την έκδοση. Στη συνέχεια, η φιλόλογος - ποιήτρια, κα Ηρώ Κόχυλα - Τσαρνά και ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης, κ. Λεωνίδας Βαρδαρός, μας ταξίδεψαν στα ποιήματα και τον γραπτό κόσμο του Σταμάτη Βασίλαρου, ο οποίος συγκινημένος στο τέλος της βραδιάς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για αυτή την συγγραφική περίοδο της ζωής του και για τη σχέση του με τον λόγο και την ποίηση.

Το «Απλανέμισμα», μία ανθολόγηση 45 ποιημάτων, αποτελεί την δεύτερη ποιητική συλλογή του Σταμάτη Βασίλαρου. Προηγήθηκε (2009) η ποιητική συλλογή Το βήμα που δεν έγινε (Νότιος Άνεμος), ενώ το 2012 από την Εστία βγήκε το πεζογράφημα: Το Δελφίνι και άλλα διηγήματα (Εστία 2012).

Επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε για τη νέα ποιητική συλλογή, αμέσως μόλις τη διαβάσουμε. Σύντομα δηλαδή.

ikariamag.gr

ikariastore banner