ΒΙΝΤΕΟ του BBC NEWS: Μήπως η Ικαρία κατέχει το μυστικό της μακροζωίας;

Αφιερωμάτων συνέχεια για την Ικαρία, τους κατοίκους της και την μακροζωία. Σήμερα το πρωί, το διεθνές δίκτυο BBC ανέβασε στην ιστοσελίδα του ένα ρεπορτάζ από τις ειδήσεις του για το ελληνικό νησί της μακροζωίας.

Ο γηραιός Ικάριος Σταμάτης Μωραϊτης αφηγείται την περίπτωση του για το πώς επέζησε του καρκίνου, επιστρέφοντας στην Ικαρία ενώ το ρεπορτάζ κάνει λόγο και τις διατροφικές συνήθειες των Ικαρίων. Δε λείπουν ο αναφορές στην έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ η διδάκτωρ καρδιολογίας του Παν/μίου, Χριστίνα Χρυσοχόου υπογραμμίζει τον συνδυασμό των παραγόντων που οδηγούν σε μία υψηλής ποιότητας ζωή στην Ικαρία.

Από το νησί, ο δημοσιογράφος του BBC επισημαίνει πως πέρα από το φαγητό και το κρασί, οι στενοί κοινωνικοί δεσμοί φαίνεται να είναι το βασικό στοιχεία για την ικαριακή μακροζωία.

Το ρεπορτάζ κλείνει με την αναφορά ότι η Ικαρία δεν είναι ένα πλούσιο νησί και η ανεργία της βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Μοιάζει όμως να είναι πλούσιο… αλλιώς! Μοιάζει να κατέχει τα μυστικά για μία μακρά αλλά και ευτυχισμένη ζωή!

Δείτε το βίντεο του BBC:

ikariamag.gr|Από, για και με αφορμή την Ικαριά!

Δείτε τα αφιερώματα, εδώ.