Τουριστική Προβολή Φούρνων: Δράσεις δημοσιότητας και προβολής, εμπλοκή τοπικών τουριστικών φορέων

Ο Δήμος Φούρνων - Κορσέων χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ» από τον Νοέμβριο έως και τον Σεπτέμβριο 2015, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο προβολής του νησιού.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου, ο Δήμος έχει αναλάβει ένα σύνολο δράσεων προώθησης και προβολής του νησιού που αφορούν στην δημιουργία προωθητικών υλικών, διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, καθώς και διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων στη Σάμο και στους Φούρνους.

Αυτή η πρωτοβουλία, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Φούρνων, ως Τουριστικός Προορισμός σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθοριστικό ρόλο έχουν και οι τουριστικοί φορείς του νησιού, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και το ευρύ κοινό για τον τρόπο με τον οποίο θα ωφεληθούν καθώς και πως μπορούν να εμπλακούν σε αυτά τα δρώμενα.

1.Ποιες είναι οι δράσεις δημοσιότητας και προβολής που θα υλοποιηθούν στο νησί των Φούρνων;    
• Διοργάνωση εκδήλωσης στη Σάμου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα στηθεί στο λιμάνι της Σάμου, ένα μεγάλο καζάνι όπου θα μαγειρέψουν οι κάτοικοι του νησιού θαλασσινές συνταγές από το νησί των Φούρνων και θα κερνάνε τους επισκέπτες. Επίσης στο ίδιο σημείο θα υπάρχει ένα stand με τοπικά κεράσματα και εδέσματα από το νησί των Φούρνων και θα γίνει μία γιορτή, με συνοδεία μουσικής.  Οι επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες του νησιού και θα παραχωρούν δωρεάν δείγματα των τοπικών προϊόντων ως προωθητική ενέργεια για την τουριστική προβολή των Φούρνων.
• Διοργάνωση εκδήλωσης στο λιμάνι των Φούρνων σε συνεργασία με επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων στην οποία θα στηθεί στο λιμάνι της Ικαρίας ένα stand με τοπικά κεράσματα και εδέσματα  τοπικά του νησιού και θα γίνει μια γιορτή με συνοδεία μουσικής. Στο ίδιο σημείο θα μοιράζεται διαφημιστικό υλικό από τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες του νησιού, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα παραχωρούν δωρεάν δείγματα σε όσους αποβιβάζονται από το πλοίο της γραμμής νησιού ως προωθητική ενέργεια για την φιλοξενία και την τουριστική προβολή του νησιού.
• Διοργάνωση ενός διαγωνισμού με την διαδικασία της κλήρωσης για δωρεάν διαμονή στο νησί των Φούρνων, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού. Η δράση αυτή θα γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό μέσω διαφήμισης στη σελίδα του facebook, καθώς και της ιστοσελίδας του Δήμου.
• Διοργάνωση 2 ταξιδιών γνωριμίας (fam trips) για δεκαοχτώ (18) άτομα συνολικά, ένα τον Ιούνιο και ένα το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με  τοπικούς τουριστικού επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Τα ταξίδια γνωριμίας θα απευθύνονται σε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κάθε ταξίδι θα έχει τριήμερη (3) διάρκεια και ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης θα είναι η φιλοξενία, η κάλυψη της διατροφής των προσκεκλημένων και η περιήγηση τους με την βοήθεια ενός ξεναγού στους σημαντικότερους προορισμούς και αξιοθέατα των Φούρνων προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

2.Πως μπορείτε να εμπλακείτε στις δράσεις;
Στις παραπάνω δράσεις δημοσιότητας και προβολής μπορείτε να εμπλακείτε με τους ακόλουθους τρόπους:
➢ Για την διοργάνωση της εκδήλωσης στο λιμάνι της Σάμου.
α) Αν είσαι επιχειρηματίας από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων μπορείς να παρέχεις κεράσματα ή τοπικά προϊόντα προκειμένου να τα παρουσιάσουμε και να τα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού.  Επίσης μπορείς να διαθέσεις ένα μεγάλο καζάνι όπου οι νοικοκυρές του νησιού θα μαγειρέψουν τοπικές θαλασσινές συνταγές.   
β) Αν είσαι πολιτιστικός σύλλογος, συνεταιρισμός μπορείς να συγκεντρώσεις κορίτσια και αγόρια με παραδοσιακές στολές προκειμένου να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς του νησιού με συνοδεία μουσικής, ως καλωσόρισμα των επισκεπτών του νησιού.  

➢ Για την διοργάνωση της εκδήλωσης στο λιμάνι των Φούρνων.
α) Αν είσαι επιχειρηματίας από τον κλάδο του τουρισμού των Φούρνων μπορείς να παρέχεις κεράσματα ή τοπικά προϊόντα προκειμένου να τα παρουσιάσουμε και να τα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού.  Επίσης μπορείς να διαθέσεις ένα μεγάλο καζάνι όπου οι νοικοκυρές του νησιού θα μαγειρέψουν τοπικές θαλασσινές συνταγές.   
β) Αν είσαι πολιτιστικός σύλλογος, συνεταιρισμός μπορείς να συγκεντρώσεις κορίτσια και αγόρια με παραδοσιακές στολές προκειμένου να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς του νησιού με συνοδεία μουσικής, ως καλωσόρισμα των επισκεπτών του νησιού.  

➢ Για την διοργάνωση κλήρωσης για δωρεάν διαμονή στο νησί των Φούρνων.
 α) Αν είσαι επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος του νησιού μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διαμονή ενός ζευγαριού για τρεις (3) ή και παραπάνω μέρες. Η δράση αυτή θα γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό μέσω διαφήμισης στη σελίδα του Facebook, καθώς και της ιστοσελίδας του Δήμου.

➢ Για την διοργάνωση δύο ταξιδιών γνωριμίας τριήμερης (3) διάρκειας για εννέα (9) ατόμων το καθένα που θα πραγματοποιηθούν,  ένα τον Ιούνιο και ένα το Σεπτέμβριο.
α) Αν είσαι επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος του νησιού μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διαμονή για μία (1) ή και παραπάνω μέρες στους συμμετέχοντες των ταξιδιών.
β) Αν είσαι επαγγελματίας εστίασης μπορείς να προσφέρεις δωρεάν διατροφή με τοπικά εδέσματα για μία (1) ή και παραπάνω μέρες στους συμμετέχοντες των ταξιδιών.
γ) Αν είσαι τουριστική επιχείρηση, σύλλογος, συνεταιρισμός, μπορείς είτε να προσφέρεις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού στους συμμετέχοντες του νησιού, είτε να αναλάβεις την περιήγησή τους στους σημαντικότερους προορισμούς και στα αξιοθέατα των Φούρνων.

3. Ποια είναι τα οφέλη από την εμπλοκή σας στις δράσεις δημοσιότητας και προβολής;
Με την πολύτιμη βοήθεια σας και την ενεργό συμμετοχή σας στην υλοποίηση  της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θα έχετε την δυνατότητα να προβληθείτε μέσω διαφήμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στα ακόλουθα:
➢ Ηλεκτρονικά newsletter που θα αποστέλλονται ανά 2 μήνες σε τουριστικά ΜΜΕ, Συλλόγους (εκδρομικοί, ιαματικών λουτρών, φυσιολατρικοί - πεζοπορία & αναρρίχηση κλπ), τουριστικά γραφεία, εταιρείες οργάνωσης προωθητικών δράσεων κ.α
➢ Δελτία τύπου που θα συντάσσονται και θα αποστέλλονται σε τοπικά αλλά και εθνικά ΜΜΕ ηλεκτρονικά & έντυπα.
➢ Ιστότοπο του Δήμου Φούρνων-Κορσέων καθώς και στην ειδική σελίδα στο Facebook ως χορηγός όπου θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα για τις εγκαταστάσεις, παροχές,  τοποθεσία του καταλύματος.
➢ Εφημερίδες, ένθετα, Περιοδικά Πανελλαδικής Εμβέλειας όπου οι χορηγοί του εκάστοτε ταξιδιού γνωριμίας θα παρουσιάζονται και θα διαφημίζονται.  
➢ Δυνατότητα σύναψης νέων και επιτυχημένων συνεργασιών με τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να διευρύνετε επιτυχώς τις δραστηριότητές σας στην περιοχή.

Δεδομένης της εξαιρετικής ποικιλίας και του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των Φούρνων, θεωρούμε ότι η συμβολή σας σε αυτό το εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερο γνωστά τα πλεονεκτήματα του νησιού ώστε να αποτελέσει μεγαλύτερο πόλο έλξης επισκεπτών, παράλληλα όμως θα δοθεί η δυνατότητα να συνάψετε νέες, επιτυχημένες συνεργασίες και με αυτόν τον τρόπο να διευρύνετε επιτυχώς τις δραστηριότητές σας στην περιοχή.

--------------------------------

Στα πλαίσια του έργου και για την βέλτιστη προβολή των Φούρνων και της Ικαρίας αντίστοιχα, αναπτύξαμε websites,  διαδικτυακά κανάλια στο YouTube στα οποία θα προβάλλονται τα βίντεο που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου,  καθώς και Facebook page & Twitter account όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις δράσεις του έργου.

Επίσης για την πιο αποτελεσματική προώθηση των websites www.explore-ikaria.gr και www.fournikorseon.gr υπάρχουν διαθέσιμα banners που μπορούν να φιλοξενήσουν οι ενδιαφερόμενοι στις ιστοσελίδες τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Τσαμαδου στο τηλέφωνο 2410-55045.

Πιο συγκεκριμένα:  
• Websites: explore-ikaria.gr & fournikorseon.gr
• You Tube:   exploreFourniKorseon  &  exploreIKARIA
• Twitter:  Explore Fourni (@FourniKorseon)  & Explore IKARIA (@exploreIKARIA)
• Facebook : Explore Fourni Korseon & Explore IKARIA

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
• ΣΗΜΑ Α.Ε.: κ. Λίνα Καραμήτρου στο τηλέφωνο 2410-256182, lina@e-sima.gr  
• BEE GROUP A.E.: κ. Μεσημέρη Φαίη στο τηλέφωνο 2410-554045, mesimeri@bee.gr.

ikariastore banner