ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Το ηλεκτρονικό «Ικαριακόν Παντοπωλείο» στο Νηστικό Αρκούδι

Με αφορμή το àrtεις; fest 2013, παραχωρήσαμε συνέντευξη στο Νηστικό Αρκούδι, μία από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες συνταγών και γεύσεων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε για το ikariastore, την παρουσία του στο Φεστιβάλ και την γενικότερη προσπάθεια του. Διαβάστε την:

Το ηλεκτρονικό «Ικαριακόν Παντοπωλείο» ή αλλιώς ikariastore.gr είναι πρώτο e-shop με αποκλειστικά προϊόντα της Ικαρίας. Με ευλογημένο τόπο καταγωγής, φημισμένο για τη μακροζωία και την χαλαρή αντιμετώπιση της καθημερινότητας των κατοίκων του, το ikariastore.gr έχει σαν στόχο να μοιραστεί μαζί μας όλα τα πολύτιμα μυστικά του ευ ζην.

Το ikariastore.gr ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 ως μια πρωτοβουλία του ikariamag.gr το οποίο είναι ένα δημιουργικό portal… από, για και με αφορμή την Ικαριά! Ο Κωνσταντίνος Βατούγιος εκπρόσωπος της ομάδας του ikariamag.gr μας εξήγησε ότι το ikariastore.gr γεννήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να παράγουν και να προβάλλουν το δικό τους υλικό (σκέψεις, προτάσεις, συνεργασίες, δράσεις και πρωτοβουλίες), στο οποίο εντάσσεται και η παραγωγή ντόπιων προϊόντων ως βασική παράμετρο αυτής της ανάγκης για εξωστρέφεια. «Σκοπός μας είναι να φτάσουν τα ικαριακά προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Και να προβληθούν ακόμα και οι πιο μικροί παραγωγοί» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος.

Έτσι στο ikariastore.gr θα βρούμε 100% Ικαριακά προϊόντα της θρυλικής μακροζωίας αλλά και της ξεχωριστής αυτής φιλοσοφίας. Μέλια, κρασί, βότανα, αλοιφές, βαλσαμόλαδο και άλλα φυτικά προϊόντα, γλυκά, μαρμελάδες, λικέρ, τουρσιά, σαπούνια, χειροτεχνίες, εκδόσεις και πολλά ακόμα καλούδια που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα και γρήγορα απλά κλικάροντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ikariastore.gr.

Και επειδή Φεστιβάλ Ικαριακής Δημιουργίας χωρίς ικαριακά προϊόντα δεν γίνεται, το «Ικαριακόν Παντοπωλείο» θα έχει το δικό του ξεχωριστό χώρο στο φετινό àrtεις; και τις 4 ημέρες (5 – 8 Δεκεμβρίου) στο metamatic:taf. Είστε, λοιπόν, όλοι καλεσμένοι να γνωρίσετε από κοντά, να δοκιμάσετε και να αγαπήσετε τα αγαθά της ικαριακής γης.

Εκτός από το àrtεις; 2013, το «Ικαριακόν Παντοπωλείο» θα το βρείτε επίσης και σε διάφορες ακόμα εκδηλώσεις που διοργανώνει το ikariamag σε όμορφα μέρη της Αττικής. Σύντομα, θα εμπλουτισθεί και με ακόμα περισσότερα ικαριακά προϊόντα, αλλά και θα προχωρήσει σε ορισμένες δικές του πρωτοβουλίες branding και προώθησης.

Κείμενο: Ξένια Κεπενεκίδη
toarkoudi.gr

ikariastore banner