Συμμετοχή της Περιφέρειας Β.Αιγαίου στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση τροφίμων, ποτών και παραδοσιακών γεύσεων “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015”, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Την “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015” επισκέφθηκαν χιλιάδες καταναλωτές από το λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς και μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας το αδιαχώρητο όλες τις ημέρες λειτουργίας της.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση μεγάλου αριθμού Βορειοαιγαιοπελαγητών της Αθήνας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεση και προμηθεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους σε συμφέρουσες τιμές, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις των νησιών.  

Κυρίαρχο ρόλο στην “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015”, διαδραμάτισε η παρουσία εκπροσώπων μεγάλων ρώσικων εισαγωγικών “αλυσίδων”, καθώς και μελών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν τα stands των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου, να γνωρίσουν τα προϊόντα τους και να συζητήσουν με τους επιχειρηματίες για μελλοντικές συνεργασίες.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κωστόπουλος, ο οποίος μετέφερε τα συγχαρητήρια της Περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου στις επιχειρήσεις που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρέφειας του Βορείου Αιγαίου, καθώς και τη διαβεβαίωση  ότι οι προσπάθειες της Περιφέρειας για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.     

Το συντονισμό είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ενώ η οργάνωση της όλης αποστολής έγινε από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  και των 26 επιχειρήσεων που συμμετείχαν από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015”, ήταν η ακτοπλοϊκή εταιρεία “HELLENIC SEAWAYS” και αρωγός στο όλο εγχείρημα η ακτοπλοϊκή εταιρεία “NEL LINES”.   

ikariastore banner