Στους Κινηματογράφους η «ΕΛΕΓΕΙΑ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του ΣΠΥΡΟΥ ΤΕΣΚΟΥ

Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Όμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και την συνειδητοποίηση τους, προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την καταστροφική περίοδο για την βιομηχανία που έσπρωξε χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Όταν τα ερείπια μιας βιομηχανίας, αποτελούν την εικόνα της  πορείας μιας χώρας στην χρεοκωπία, δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν κινηματογραφικό ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα όταν γίνεται προσπάθεια να ανασυντεθεί ο τρόπος εργασίας των εργαζομένων μέσα από αφηγήσεις. Τότε καταλαβαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι μιας χώρας, προτιμούν να διακινδυνεύουν καθημερινά την ίδια την ύπαρξη της ζωής τους, παρά να ζουν στην ανεργία και στην αβεβαιότητα. Στόχος λοιπόν αυτού του ντοκιμαντέρ, δεν είναι να παρουσιάσει τις πολυδαίδαλες αποφάσεις που συνέτειναν στο κλείσιμο των κυριότερων ελληνικών βιομηχανιών, και την αποβιομηχάνιση μιας χώρας αλλά να δει και να συγκρίνει μέσα από τις αφηγήσεις των εργαζομένων, την ίδια την  ζωή τους μέσα στην Ελλάδα της κρίσης. Έτσι μόνο οι εικόνες και τα αντικείμενα της καταστροφής και της ερημιάς, μπορούν να δώσουν μία αλληγορική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας.

Σκηνοθεσία: ΣΠΥΡΟΣ  ΤΕΣΚΟΣ
Σενάριο-Σκηνοθεσία: ΝΙΚΗ ΑΡΑΠΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΜΗΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ)
Μοντάζ: ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ
Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,
Παραγωγή: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ,
Επιστημονικός Σύμβουλος: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,
Φωτογραφία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ
Σχεδιασμός Ηχου-Μιξάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ,
Εμφανίζονται οι: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,  ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΛΑΣΤΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΑΚΟΣ,
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ,
ΑΝΑΝΙΑΣ ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΓΓΕΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ.

* Μαζί και η βραβευμένη μικρου μήκους του επίσης Ικαριώτη Σκηνοθέτη, Αντώνης Γλαρού. "A JOB INTERVIEW".

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
ΣΙΝΕ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Πέμ.,Παρ. Δευτ. Τρ., Τετ. : 18.30 & 20.00
Σαββάτο, Κυριακή: 17,10 & 20.00
ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ Παρασκ. & Κυριακή: 20.00
Δευτέρα & Τρίτη: 19.00

ikariastore banner