Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Όμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις.

Την Τετάρτη το βράδυ, 9 Οκτωβρίου, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε η avant – premiere της νέα ταινίας του Ικαριώτη Σκηνοθέτη Σπύρου Τέσκου. Βρέθηκα εκεί εκπροσωπώντας το ikariamag που είναι χορηγός επικοινωνίας αλλά και από προσωπικό ενδιαφέρον για τη δουλειά του Σπύρου.

Η Ευρώπη, για τρίτη φορά στην ιστορία της, ζει τον οικονομικό φασισμό. Όπως αποδεικνύει μια προσεκτική αναδρομή στην ιστορία, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, που αιματοκύλησαν εκατομμύρια ανθρώπους, χρηματοδοτήθηκαν από τα ιδια οικονομικά συμφέροντα που οδηγούν σήμερα στην εξαθλίωση ολόκληρες χώρες.

Μέσα από την πορεία της ζωής των, Γιώργου Κρόκου, (εκτελεσμένου από τους Γερμανούς την πρωτομαγιά του 1944) και Δημήτρη Χριστούλα (που στις 4/4/2012 προβαίνει σε μια βαθύτατα πολιτική και συμβολική πράξη, δίνοντας τέλος στη ζωή του μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο), μας δίνεται η ευκαιρία να αναλύσουμε τη σημερινή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τα γυρίσματα του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Χαραγμένες Ζωές»(Crossed Lives) του Σπύρου Τέσκου. Πρόκειται για μια ταινία που αποτελεί φόρο τιμής για ανθρώπους και καταστάσεις, που σημάδεψαν τις ζωές όλων μας.

ikariastore banner