Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Όμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις.

H ταινία “A Job Interview” του Αντώνη Γλαρού επιλέχτηκε από το φετινό Φεστιβάλ των Καννών (17-28 Μαΐου 2017) να συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα 2017 Short Film Corner (Film Market) του φεστιβάλ. Η ταινία ήδη συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λανούς στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ενώ τον Σεπτέμβριο διαγωνίστηκε στο 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Είναι υποψήφια για το βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία της ταινίας μικρού μήκους.

Η ικαριακή δημιουργία γνωρίζει άνθισει τα τελευταία χρόνια και οι Ικάριοι Δημιουργοί απλώνουν τα φτερά τους και εκτός της Ελλάδας. 2 ελληνικά έργα θα παρουσιαστούν φέτος στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες, 1-5 Ιουνίου 2016.

Τον Ίκαρο του Γιώργου Φουρτούνη τον περιμέναμε πολύ καιρό. Όχι μόνο γιατί γυρίστηκε στην Ικαρία από Ικαριώτη δημιουργό αλλά και επειδή ο επίσης Ικαριώτης παραγωγός της ταινίας, Γιώργος Καρναβάς, μάς είχε δώσει την "είδηση" στη συνέντευξη του στο ikariamag, τον Μάιο του 2013 (δείτε την τελευταία ερώτηση). Προχτές προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας και ακολουθεί και συνέχεια... Να ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs έρχεται και πάλι στη Μυτιλήνη και σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου. Είναι μια διοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 70 ταινίες από 22 χώρες, βραβευμένες στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, συνθέτουν ένα παγκόσμιο πανόραμα πολιτισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο κ. Τσεμπερόπουλος βρίσκεται στην Ικαρία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος και οι ταινίες του «Ο εχθρός μου » και «Άντε γειά» προβάλλονται στον δημοτικό κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου.

Με πτυχίο Ανωτέρων Σπουδών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και σειρά Master Classes σε Ελλάδα και Αμερική, ο Ικαριώτης Ζαφείρης Χαϊτίδης έχει εδώ και λίγα χρόνια επιστρέψει στην Ελλάδα, συμμετέχοντας δημιουργικά σε πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα και από διάφορα πόστα.

Στην Ελλάδα, η λιτότητα έχει επιπτώσεις και στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μέσα από τη δέσμευση 4 γιατρών, αυτό το νησί ποσπαθεί να σώσει το τοπικό του νοσοκομείο. Η Ικαρία εν μέσω κρίσης αποτελεί μια αφορμή για να ξανασκεφτούμε την κοινωνία, να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να σκεφτούμε ήδη πιθανές αλλαγές. Το να φανταζόμαστε ορίζοντες σημαίνει πως ζούμε.

Ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης, λίγο πριν μεταβεί στην Ικαρία για να προετοιμάσει την ταινία του, μιλά στο ikariamag για το νέο του έργο, το νησί, τους ανθρώπους του αλλά και τη ζωή του.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Ξεκίνησε πέρυσι, και ήδη φέτος, δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, έχει πιστό κοινό και πολλούς προσκεκλημένους. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs που διεξάγεται στη Μυτιλήνη (έως τις 28 Σεπτεμβρίου), με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κώστα Σπυρόπουλο, φιλοξενεί 101 ταινίες από 37 χώρες, Ελληνες και ξένους σκηνοθέτες.

Σελίδες