Ρεπορτάζ από το Ikariarun 2014

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Αυγούστου η πλατεία της Πλαγιάς γέμισε κόσμο και χρώμα. Το ikariarun, όπως είχε ανακοινωθεί, προσέλκυσε αθλητές και μη, ντόπιους και τουρίστες, για τον αγώνα των 5χλμ και τον περίπατο των 2 χλμ. Αρκετοί από τους επισκέπτες του νησιού βρίσκονταν στην πρώτη ημέρα των διακοπών τους, όπως μας είπαν, και το είδαν ως μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν το χωριό και να κάνουν κάτι εναλλακτικό.

Η συμμετοχή ήταν απρόσμενη, στις δύο διαδοχικές εκκινήσεις βρέθηκαν περισσότερα από 80 άτομα. Στο βάθρο, μεταξύ άλλων, ανέβηκαν ένας Ιταλός και μία κοπέλα από τη Σλοβενία. Η διοργάνωση ήταν προσεγμένη στη λεπτομέρεια, σήμανση, μηχανοκίνητη συνοδεία των δρομέων, αποκλεισμός του δρόμου με σχετική άδεια. Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε με πολλή θέρμη ο σύλλογος του χωριού που μετά το τέλος του αγώνα είχε ετοιμάσει και προσέφερε μακαρονάδα σ’ όλους τους παραβρισκόμενους.

Άλλη μία απόδειξη που δείχνει πως με θέληση και αποφασιστικότητα γίνονται όμορφα πράγματα. Να θυμηθούμε άλλες πρωτοβουλίες που πλέον έχουν γίνει θεσμός όπως η Εντουριάδα στις Ράχες και τα μουσικά φεστιβάλ της Φρικαρίας και του ΣΝΑΚ.

ΔΙαβάστε σχετικά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ikaria Run.

ikariamag.gr

ikariastore banner