Στο 3o Ikaria Run 2016

Για 3η σερί χρονιά τρέξαμε στην Ικαρία. Σε μία διοργάνωση που είναι πλέον θεσμός, το 3ο Ikaria Run πιστεύουμε ότι άφησε ικανοποιημένους αθλητές και επισκέπτες. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την απαιτητική διαδρομή δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των δρομέων.

168 δρομείς συνολικά βρέθηκαν  στην γραμμή της αφετηρίας, 96 συμμετείχαν στις αγωνιστικές διαδρομές των 5χλμ και 10χλμ, και 68 στον εναλλακτικό περίπατο των 2χλμ.

Στον αγώνα των 10χλμ νικητής αναδείχτηκε ο Σαντοριναίος Λάζαρος με χρόνο 42min 14sec, δεύτερος ο Στεργίου Ευθύμιος με 43min 20sec, και τρίτος ο Γερμανός Κωνσταντίνος  με 44min 12sec.

Στην κατηγορία των γυναικών στα 10χλμ νικήτρια αναδείχτηκε η Τσάφου Γεωργία με χρόνο 56min 23sec, δεύτερη η Fitzroy Fiona (UK) με 1h 02min 37sec, και τρίτη η Δημηνάκη Ευαγγελία με 1h 07min 23sec.

Στα 5χλμ νικητής αναδείχτηκε ο Σαμιώτης αθλητής Χριστοδουλάκης Ιωάννης με χρόνο 18min 35sec, δεύτερος ο Γεωργόπουλος Χριστόφορος με χρόνο 18min 42sec, και τρίτος ο Μπρατσής Στέλιος από την Ικαρία με χρόνο 19min 07sec.

Στην κατηγορία των γυναικών στα 5χλμ  είχαμε επανάληψη του περσινού 1-2 στο βάθρο με νικήτρια την Παναγιωτοπούλου Ιουλία Ελένη με χρόνο 20min 56sec, και δεύτερη την Καρίμαλη Τριανταφυλλιά από την Ικαρία με χρόνο 26min 00sec, στην τρίτη θέση  η Βελούδου Τζο με χρόνο 29min 04sec.

Για μία ακόμη χρονιά λόγω και της προχωρημένης τουριστικής περιόδου στο νησί συμμετείχαν και δρομείς από Αγγλία, Γαλλία, Ουκρανία, Ταιβάν  και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς και από πολλά μέρη της Ελλάδος.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στους Αγώνες, και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία και στην διεξαγωγή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Ικαρίας και στο Επαρχείο Ικαρίας για την αδειοδότηση και παραχώρηση των δρόμων, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ικαρίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, και στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας και στο Ε.Κ.Α.Β. Ικαρίας για την εθελοντική ιατρική κάλυψη του Αγώνα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας του 3ου Ikaria Run.

Σας περιμένουμε ξανά και του χρόνου!

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 18:30 με Αγώνες 5χλμ και 10χλμ.

Αποτελέσματα και φωτογραφίες στο ikariarun.gr και στην επίσημη σελίδα μας στο facebook.

Ikaria Run