Ρεπορτάζ από το Ikaria Basket Camp 2015

Την Κυριακή 7/6/2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου το Διήμερο Basket Camp που διοργάνωσε ο Δήμος Ικαρίας και η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Μίσσας τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την προηγούμενη του επίσκεψη στο νησί και επέστρεψε γρηγορότερα του αναμενόμενου μαζί με τον καταξιωμένο γυμναστή κ. Παπαγεωργίου.

Σε συνεργασία με τους γυμναστές των ακαδημιών του νησιού χώρισαν όλους τους μικρούς φίλους του αθλήματος σε ηλικιακές ομάδες και για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο εστίασαν στον σωστό τρόπο άσκησης-προπόνησης-διαπαιδαγώγησης αυτών των ηλικιών. Η συμμετοχή από όλο το νησί ήταν πολύ καλή. Με πάνω από 70 παιδιά γεννημένα από το 1999 έως το 2004, το διήμερο πέρα από τις αθλοπαιδίες είχε και πολλούς διαγωνισμούς από τους οποίους οι τυχεροί νικητές και νικήτριες αποκόμισαν αναμνηστικά μπλουζάκια και μπασκετικές φανέλες της εθνικής Ελλάδος.

Μαζί με τους μικρούς φίλους και οι γυμναστές των ακαδημιών του νησιού είχαν ένα αρκετά ενδιαφέρον εκπαιδευτικά διήμερο αφού είδαν τρόπους προσέγγισης της προπόνησης και ασκήσεις από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο του μπάσκετ ανθρώπους. Πολλά λοιπόν και χρήσιμα συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα πράγμα που δείχνει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον αθλητισμό του νησιού.

Μπράβο!

ikariamag.gr
 

ikariastore banner