«Παιδαγωγικό Ποίημα - Ο Δρόμος προς τη Ζωή»: Προβολή & ανακοίνωση για την ειδική αγωγή

Την Παρασκευή, 7 Οκτώβρη, στις 7:30μ.μ. η Αγωνιστική Συνεργασία Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Ικαρίας θα προβάλει στην Aίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου Αγιου Κηρύκου, το αριστούργημα των Μ. Μαγιέβσκαγια και Α. Μασλιούκοβ «Παιδαγωγικό Ποίημα - Ο Δρόμος προς τη Ζωή», βασισμένο στο διάσημο ομώνυμο βιβλίο του Αντόν Μακάρενκο, με τον κορυφαίο ηθοποιό V. Emelianov στο ρόλο του παιδαγωγού Αντόν Μακάρενκο.

Πρόκειται για έναν φάρο για το σημερινό παιδαγωγό και το ρόλο του στο σχολείο, όπου πρέπει να δίνει το προσωπικό παράδειγμα της θυσίας, της ανιδιοτέλειας και της μάχης ενάντια στο βόλεμα και τη μοιρολατρία. «Το θαυμάσιο και εκπληκτικό πετυχημένο παιδαγωγικό αυτό πείραμα έχει παγκόσμια σημασία» (Μαξίμ Γκόρκι). «Το βιβλίο αυτό δεν έχει προηγούμενο. Είναι ένας νέος τύπος βιβλίου. Τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει την ακτινοβολία του ή να φράξει το μέλλον του» (Λουί Αραγκόν).

Παράλληλα, η Αγωνιστική Συνεργασία Εκπαιδευτικών έβγαλε την κάτωθι ανακοίνωση για την ειδική αγωγή:

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η χρονιά ξεκινά με περικοπές και απολύσεις. Απαιτούν από εμάς εκπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών μας, εκπτώσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα.
 Η Ειδική Αγωγή στο βόρειο Αιγαίο και την περιοχή μας είναι ανύπαρκτη  με τα σχολεία «ανοικτά» και τα παιδιά να παραμένουν σπίτια τους χωρίς ειδικότητες και  χωρίς βοηθητικό προσωπικό. Έτσι αναγκάζουν τους γονείς να παίζουν το ρόλο του βοηθητικού προσωπικού ή καταδικάζουν τα παιδιά σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Το μεγάλο παραμύθι πως με τη πολιτική κεφαλαίου-Ε.Ε. το σχολείο της ελπίδας θα άνοιγε υπό το φως των μνημονίων χωρίς κενά ήταν άλλη μια επιχείρηση παραπληροφόρησης και εφησυχασμού από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στο χέρι μας είναι να το αποκαλύψουμε και να το ανατρέψουμε.
Απαιτούμε:
- Να σταματήσει ο εμπαιγμός του Υπουργείου πάνω στις πλάτες γονιών και εκπαιδευτικών.
- Να στελεχωθούν άμεσα οι δομές Ειδικής Αγωγής τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης.
- Άμεση και υπεύθυνη απάντηση της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου για την καθυστέρηση κάλυψης των αναγκών σε ειδικότητες ΕΕΠ και ΕΒΠ.