Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ικαρίας - Φούρνων για τα ειδικά σχολεία

ΠΡΟΣ:
Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Ικαρίας / Φούρνων
Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
Περιφερειακή δ/νση εκπ/σης Β. Αιγαίου
ΜΜΕ

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που άνοιξαν τα σχολεία, και σε όλη την χώρα μετράμε ακόμα κενά εκπαιδευτικών, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται, όπως πάντα, στην ειδική αγωγή. Αν και ο υπουργός παιδείας είχε ανακοινώσει πως θα δοθεί προτεραιότητα στην ειδική αγωγή, προσέλαβε ορισμένους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, για να κομπάζει πως άνοιξαν τα σχολεία, στα οποία δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ειδικότητες Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ).

Στην περιοχή μας, και ενώ υπάρχουν δύο ειδικά σχολεία (δημοτικό και ΕΕΕΕΚ) δεν έχει ανοίξει λειτουργικό κενό για λογοθεραπευτή/τρια και για ψυχολόγο. Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν το ειδικό σχολείο είχε μείνει χωρίς λογοθεραπεία για δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ συχνά η πρόσληψη της εν λόγω ειδικότητας γινόταν με καθυστέρηση που έφτανε μέχρι και τον Μάρτη. Και ο/η ψυχολόγος έχει απουσιάσει ξανά από το σχολείο, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί έδρα του ΣΔΕΥ (πρόγραμμα ειδικής αγωγής που αποτελείται από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο και εποπτεύει και τα γύρω σχολεία). Επίσης δεν έχει ανοίξει  λειτουργικό κενό ούτε για Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στο Ειδικό δημοτικό Ικαρίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν πάει ακόμα στο σχολείο, αφού τα περισσότερα δεν αυτοεξυπηρετούνται.

Οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής δεν έχουν στελεχώσει ούτε τα γενικά σχολεία που θα έπρεπε να προσφέρουν και ειδική υποστήριξη. Στο δημοτικό σχολείο του Ευδήλου ακόμα περιμένουν παράλληλη στήριξη για ένα παιδί, όπως και στο δημοτικό σχολείο των Φούρνων. 

Ο σύλλογός μας συμπαραστέκεται στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΕΕΠ και ΕΒΠ στο Υπουργείο Παιδείας για την καθυστέρηση των προσλήψεων αναπληρωτών και την ανάγκη διορισμού μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ikariastore banner