«Καταγγελία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον συστηματικό και αναγκαστικό αποκλεισμό μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συστηματική και αναγκαστική έκθεσή τους σε κίνδυνο, που συνεπάγονται τόσο η ανυπαρξία μεταφοράς όσο και η ανυπαρξία έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία φοίτησης, καθώς επίσης για την αναλγησία που κυνικά επέδειξαν για το ίδιο ζήτημα οι κ.κ. Έπαρχος Ικαρίας, Αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου και Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και για τον εμπαιγμό μας από τους ίδιους.»

Επανερχόμαστε με νέα καταγγελία για τα ζητήματα της υποστελέχωσης των σχολείων και της μεταφοράς των μαθητών στην περιοχή μας μιας και κοντεύουν 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αυτά δεν έχουν ακόμα λυθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τολμά με θράσος να μιλάει για ομαλή λειτουργία των σχολείων και για κάλυψη όλων των κενών!

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που άνοιξαν τα σχολεία, και σε όλη την χώρα μετράμε ακόμα κενά εκπαιδευτικών, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται, όπως πάντα, στην ειδική αγωγή.

Έχει περάσει ένας μηνάς με τα «σχολεία ανοικτα», σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου παιδείας δεν υπάρχει κανένα κενό πουθενά τα σχολεία άνοιξαν κανονικά. Οι μονάδες όμως ειδικής αγωγής στο νησί μας Ειδικό Δημοτικό και ΕΕΕΕΚ παραμένουν «κλειστά» έχοντας αφήσει όλο αυτό το διάστημα παιδιά και γονείς στην τύχη τους.

Την Παρασκευή, 7 Οκτώβρη, στις 7:30μ.μ. η Αγωνιστική Συνεργασία Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Ικαρίας θα προβάλει στην Aίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου Αγιου Κηρύκου, το αριστούργημα των Μ. Μαγιέβσκαγια και Α. Μασλιούκοβ «Παιδαγωγικό Ποίημα - Ο Δρόμος προς τη Ζωή», βασισμένο στο διάσημο ομώνυμο βιβλίο του Αντόν Μακάρενκο, με τον κορυφαίο ηθοποιό V. Emelianov στο ρόλο του παιδαγωγού Αντόν Μακάρενκο.

Οι αιώνια περιπλανώμενοι, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο χωρίς δικαιώματα αναπληρωτές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης δεν ξέρουν πότε και εάν θα εργαστούν φέτος στις δομές της. Παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη – με βάση και τα περσινά δεδομένα – υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσουν το δάσκαλό τους … κατά το Πάσχα. Κι ο κατάλογος είναι μακρύς….

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ένας αναβρασμός για το κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου, είναι μια δομή άκρως απαραίτητη για τις ανάγκες της ιδιαίτερης εκπαίδευσης στην Επαρχία της Ικαρίας. Κρατήθηκε λοιπόν το σχολείο ανοιχτό έστω και παρατύπως βάση του νόμου τον οποίο τώρα επικαλείστε ότι δηλαδή η παράταση της φοίτησης μπορεί να γίνει μέχρι το δέκατο πέμπτο(15) έτος της ηλικίας των ενώ τα παιδιά είναι 17 και 22 ετών.

Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο ειδικό σχολείο (Ε.Α.Ε) Ικαρίας έχουν κάνει κατάληψη από την Παρασκευή, 19/6/2015, στο σχολείο, προκειμένου να αποτρέψουν την αποστολή εγγράφων απόλυσης (αποφοίτησης) δύο παιδιών που φοιτούν εκεί και έχουν περάσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας που έγινε την Τετάρτη 17/06/2015 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ αναφερόμενος στο θέμα της αναστολής της λειτουργίας του σχολείου ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είπε ότι:

Εδώ στην Ικαρία το Σχολείο αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί με πολύ μεγάλο και ψυχοφθόρο αγώνα από εμάς, με πρωτοπόρο πάντα και παντού, τη Σοφία την Τσαντέ και βεβαία με την βοήθεια πολλών φορέων και προσώπων και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr