Όμορφοι Φουρνιώτες

Φωτογραφία: Αλεξία Παλαιστή

Ο Αντώνης, η Δάφνη, η Μίνα, η Άντζελα, ο Βαγγέλης, ο Δημήτρης, η Λώρα, η Τόνια είναι μερικοί μόνο από αυτούς…

«Αυτοί» είναι οι νεαροί Φουρνιώτες που ξόδεψαν περίπου πέντε λεπτά από τη ζωή τους για να μου στείλουν ένα e-mail με πληροφορίες για τις Φιλενάδες που έψαξα να βρω στην προηγούμενη ελεύθερη πτήση μου. Μιλάω για την Αφροδίτη Παδιά και τη Μαρίκα Μαρκάκη, τη βαφτισιμιά και τη νονά της που ήταν αγαπημένες για μια ολόκληρη ζωή κι έκαναν παρέα μέχρι πριν δύο χρόνια που «το Μαρικάκι» έφυγε.

Είμαι σίγουρη, πως αν στις ελεύθερες πτήσεις είχαν πρόσβαση οι Φουρνιώτες όλων των ηλικιών, στο mail μου θα είχε γίνει πραγματικός χαμός! Γιατί τέτοιοι είναι οι Φουρνιώτες. Μαζί. Κοντά. Ο ένας για τον άλλο.

Από τα mail λοιπόν έμαθα πως η Αφροδίτη ζει ακόμη στο νησί.  Έτσι, τύπωσα τη φωτογραφία και το μόνο που μου μένει πλέον είναι να της τη στείλω με το ταχυδρομείο, όπως της είχα υποσχεθεί πριν από επτά χρόνια. Αυτό βέβαια μου υποσχέθηκε πως θα το κάνει και η εγγονή της Μαρίκας, η Τόνια, ενώ ο Αντώνης –κι αυτός εγγονός της Μαρίκας και φαντάρος στους Φούρνους- επιστρέφοντας μια μέρα στο σπίτι του, βρήκε την πτήση και τη φωτογραφία εκτυπωμένα σε ένα χαρτί επάνω στο τραπέζι του. Άλλη έκπληξη κι ετούτη… Φαντάζομαι πως αφού έμαθε από πού ήρθε αυτό το χαρτί στο σπίτι του, θα πρέπει να το έδειξε στην Αφροδίτη, αλλά εγώ θέλω να είμαι σίγουρη. Θέλω να κρατήσω το λόγο μου αυτή τη φορά και τη φωτογραφία να τη στείλω εγώ, ακόμα κι αν της την έχουν δείξει ή στείλει και ολόκληροι οι Φούρνοι!

Ήταν ωραία αυτή η επικοινωνία, πρωταρχικός άλλωστε σκοπός των ελεύθερων πτήσεων του ikariamag.gr

Ήταν ωραία τα λόγια συγκίνησης κι αγάπης που διάβασα.

Σε μια εποχή που μας δυσκολεύει τόσο, τα νεύρα και οι άσχημες αντιδράσεις πολύ συχνά χαλούν τις σχέσεις μας, ακόμα κι αν δεν το θέλουμε.

Ήταν ωραία να βλέπεις πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι αυθόρμητα καλοί, γλυκείς, ανιδιοτελείς, συγκινημένοι, ευγνώμονες και θετικοί.

Ήταν ωραία που μου μιλήσατε, Φουρνιώτες!

Αλεξία Παλαιστή
alexpalester@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Αλεξίας Παλαιστή.