Η Ρένια Τσιτσιμπίκου μιλά για τη δική της..."Εξερεύνηση στην Ικαρία"

ΙΚΑΡΙΑ & ΦΟΥΡΝΟΙ: Μια εξερεύνηση. Συγγραφέας: Αλεξία Παλαιστή. Εκδόσεις: ελεύθερες πτήσεις.

Ένας πολύτιμος οδηγός για τους επισκέπτες της Ικαρίας αλλά κι ένα απολαυστικό για Ικαριώτες & Φουρνιώτες εγχειρίδιο γνωριμίας με τα νησιά μας!
Βρείτε τον στο www.ikariastore.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Φοιβος Δεληβοριάς μιλά για τη δική του..."Εξερεύνηση στην Ικαρία"

"Με την Αλεξία συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο: γνωριστήκαμε και «κολλήσαμε» με αφορμή την Ικαρία - δηλωμένες «φαν» του νησιού αν και ξενάκια και οι δύο – «δέσαμε» για τα κοινά μας ενδιαφέροντα, την τρέλα μας για τα ταξίδια και ακόμα περισσότερο για τις κόντρες και τις ανταρσίες των χαρακτήρων μας κι όμως...

Δεν συναντηθήκαμε ποτέ στο νησί, δεν αγκαλιαστήκαμε σε κανένα πανηγύρι χορεύοντας καριώτικο, δεν πεζοπορήσαμε κάτω από τον καυτό ήλιο προς τον φάρο του Πάπα, δεν ήπιαμε καφεδάκι κάτω απ’ τα πλατάνια στον Χριστό, δεν κάναμε τρέλες στις Σεϋχέλλες. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία κοινή εμπειρία «στην Ικαρία», να θυμόμαστε και να μοιραζόμαστε.

Μέχρι σήμερα που, κρατώντας στα χέρια μου το πνευματικό της παιδί, την «Εξερεύνηση» όπως την αποκαλώ χαϊδευτικά, είμαστε μαζί στο νησί – κι ας μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Την βαστώ στα χέρια μου και μου δείχνει την Ικαρία όπως την εξερεύνησε η ίδια πετραδάκι πετραδάκι – και φίλε, έκανε πολλή και καλή δουλειά!

Φωτογραφία από την πρώτη μας συνάντηση με την Αλεξία, στην αυλή στη Νίκαια, στη σύναξη των πετούμενων για την φωτογράφηση των ελεύθερων πτήσεων του ikariamag.gr.

[Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Ρένιας Τσιτσιμπίκου.]

Πίσω από τις λέξεις της, διαβλέπω την -ούτως ή άλλως- έντιμη ματιά προς τα πράγματα, που την χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, δεν εκθειάζει τον τόπο υπέρμετρα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ακέραια την κριτική της, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ενημερωθείς για ότι σε περιμένει και έπειτα... σε αφήνει να κάνεις την δική σου εξερεύνηση.

Εξάλλου, αυτός είναι ο στόχος της Αλεξίας: ν’ απολαύσετε και ν’ αγαπήσετε αυτό τον τόπο γι’ αυτό που είναι και όχι γιατί σας το προτείνει η ίδια."

Ρένια Τσιτσιμπίκου

Υ.γ.: Αλεξία, το ότι ταξιδεύω με το βιβλίο και σένα στην Ικαρία, δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν πρέπει να πάμε και μαζί στο νησί!

Το βιβλίο "Ικαρια & Φούρνοι – Μια εξερεύνηση" θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 21:00 στο Δεντρόσπιτο Cocktail Bar στο Χριστο Ραχών Ικαρίας.

Ακολουθείστε το Facebook Event για να ενημερώνεστε για την εκδήλωση.

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook