O Έπαρχος Ικαρίας-Φούρνων για τις Βιτζότρατες

Παίρνοντας αφορμή τα δημοσιεύματα των οικολόγων πράσινων και φυσικά της κ. Αναστασίας Μήλιου διευθύντριας έρευνας στο Ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας «Αρχιπέλαγος» έχω να πω τα εξής:

Η συγκεκριμένη λέει για τις άθλιες προεκλογικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Μήλιου καλά θα ήταν τις προεκλογικές σας προτιμήσεις να μην τις εκφράζετε με αυτόν τον τρόπο κάνετε επιστημονικές έρευνες όπως ισχυρίζεστε και αφήστε την κινδυνολογία. Λειτουργούσατε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από τη κυβέρνηση Σαμαρά που περιέργως τώρα αρχίσατε και την αναθεματίζετε πριν βγει ο Συριζα και μιλούσατε για απερχόμενους υπουργούς.

Και άλλη φορά τα έχω πει και θα τα ξαναπώ ότι οι βιτζότρατες είναι το εργαλείο που πιάνει αφρόψαρα αυτά τα ψάρια που τρώει ο φτωχός κάτοικος των νησιών με πολύ φτηνή τιμή εκτός φυσικά να μην ψαρεύουν και ο κοσμάκης να οδηγείται στα εισαγόμενα.   

Ασχοληθείτε με τα βάρβαρα εργαλεία της αλιείας και αφήστε τους βιτζοτρατάρηδες στην ησυχία τους διότι γνωρίζετε ότι δεν κάνουν καμία καταστροφή.

Δεν είναι οι βιτζοτρατάρηδες ΜΚΟ. κ. Μήλιου είναι 267 σκάφη πανελλαδικά που από αυτά ζουν περίπου το λιγότερο 1000 άνθρωποι και απ’ αυτούς εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες που προμηθεύονται το φτηνό ψαράκι το κοινώς αφρόψαρο έχοντας τη δυνατότητα να το αποκτήσουν φτηνά, κάντε επίσης μελέτη
 κ. Μήλιου να δείτε πόσες σακούλες δίνονται τσάμπα σε φτωχούς και ανήμπορους πολίτες και ειδικά στα ιδρύματα όπως το γηροκομείο της Ικαρίας.

Αυτοί οι άνθρωποι που με πείσμα πολεμάτε δεν είναι σε προγράμματα, δεν χρηματοδοτούνται από καμιά Ευρωπαϊκή κοινότητα, είναι βγαλμένοι από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Επίσης επειδή γνωρίζω και παλιότερα ότι αρκετές φορές από πλευράς Αρχιπελάγους καταγγέλλετε διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στην Επαρχία προσβάλλοντας μας και δημιουργώντας μια αλγεινή εντύπωση στους εδώ ότι στην Επαρχία κατοικούν άνθρωποι τέρατα με καμιά ευαισθησία στο περιβάλλον σας πληροφορώ λοιπόν ότι όλοι αυτοί κρατούν το Αιγαίο σήμερα έτσι ούτως ώστε να έρχεστε εσείς και να το παίζετε προστάτες δήθεν του Αρχιπελάγους. Άστε τις πολιτικές για τους πολιτικούς και μην απειλείτε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα το καταγγείλετε στη Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Αλλά απ’ ότι φαίνεται το παιχνίδι είναι στην πίτα, φράγκα για την Ποσειδωνία, για διάφορα προγράμματα αλιείας που τρέχουν, αυτά που ακόμα δεν πήρατε και στο τέλος λέτε ότι αντιπροσωπεύετε τους αλιείς του Αιγαίου εσείς γι’ αυτούς είστε ο θάνατος της αλιείας.

Κλείνοντας την επιστολή μου κ. Μήλιου έχω να σας πληροφορήσω ότι η νέα κυβέρνηση δεν νομίζω να καθίσει και να εναντιωθεί σε μια κοινωνική μερίδα με τις δικές σας οδηγίες, τόσο μεγάλη που αφορά βιοπαλαιστές και κοινωνικά στρώματα που υποφέρουν από την κρίση.

Δώστε καμιά μελέτη στην δημοσιότητα για να δικαιολογήσετε την υπαρξιακή σας οντότητα στο Αιγαίο.

Η Επαρχία δεν διοικείται από ΜΚΟ κ. Μήλιου εδώ μένουν άνθρωποι και επιβιώνουν με πόνο και ψυχή και είμαστε δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την θολοκουλτούρα και από τους αυτεπάγγελτους σωτήρες.

Μακριά από τις βιτζότρατες και μην προσπαθείτε να κάνετε την ήρεμη θάλασσα φουρτουνιασμένη.  

ikariastore banner