«Χίλια καλώς ορίσατε, αγαπητοί επισκέπτες, χίλια και δυο χιλιάδες! Σταθείτε να δείτε τα στέφανα του γάμου μου. Ξέρω, vintage τα χαρακτηρίζετε εσείς. Είναι πράγματι από το 1942 και χειροποίητα! Σταθείτε να σας διηγηθώ την ιστορία τους.

Η Μαρία Παπαζαχαρουδάκη - το γένος Γρόθου - από τα Νέγια παντρεύτηκε τον Ελπιδοφόρο Κούβαρη από το Πλουμάρι στις 3/3/1957 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Κυψέλης.

Φωτογραφία από τον γάμο των γονέων μου, Στυλιανού Σκάρου (από την Ακαμάτρα) και Αργυρώς Πουλούδη (εκ πατρός, Παριανού εκ μητρός, από Αρέθουσα,) Φεβρουάριος 1939 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου.

Αλέκος Σκάρος για το ikariamag.gr

Οι γονείς μου, Σταύρος Χαντζός και Σοφία Πετσάκου (από τον Άγιο Κήρυκο) παντρεύτηκαν στις 27 Ιανουαρίου 1974 στην εκκλησία Τίμιος Σταυρός στην Άνω Κυψέλη Αττικής. Η γνωριμία τους, θυμίζει ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

22 Ιουλίου του 1956 πάντρεψε ο παπα-Καστανιάς στη μεγάλη εκκλησία του Ξυλοσυρτιού, τον Ταξιάρχη, την Αικατερίνη Φακάρου, μια από τις πιο όμορφες κι εκφραστικές νύφες της Ικαρίας, και τον Γεώργιο Μπινίκο, έναν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους του χωριού.

Γραμματική Μαγουλακη & Χριστόδουλος Κράτσας. Ήταν 2α ξαδέρφια. Αγαπήθηκαν και ζήτησαν την άδεια του μητροπολίτη Σάμου για τον γάμο τους. Ο μητροπολίτης συναίνεσε κι έτσι παντρευτήκαν γύρω στο 1930 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Ο γάμος έγινε στους Αγίους Αναργύρους στο Καραβόσταμο, ένα καλοκαίρι περίπου 70 χρόνια πριν το γάμο της δεύτερης Ευτυχίας -το δικό μου δηλαδή! - στο ίδιο μέρος. Η γιαγιά δεν φοράει νυφικό, δεν έχουν γαμήλιες φωτογραφίες και στο γάμο τους δεν πήραν παρά μόνο δύο δώρα που η γιαγιά κρατούσε χρόνια για ενθύμιο. Μεταπολεμική Ελλάδα, θα μου πεις, δύσκολες εποχές.

Νικόλας Τσαντίρης από Προεσπέρα και Ευαγγελία Τσαντίρη Λομβαρδά από Άγιο Πολύκαρπο. Παντρεύτηκαν στον Άγιο Γεώργιο στο Πέραμα το 1953. Έκαναν 7 παιδιά, 18 εγγόνια και 4 δισέγγονα. Σήμερα ζουν στον Άγιο Πολύκαρπο.

Οι παππούδες μου, Κώστας Πουργέζης από Ράχες και Αργυρούλα Κοτσάνη από Μάραθο, το 1936. Από Αντιγόνη Πουργέζη.

H αδερφή της γιαγιά μου, Ελπίδα Μαυροδόντη Παλαιολόγου και ο σύζυγος της, Εμμανουήλ Μαυροδόντης από τον Μαγγανίτη. Η Ελπίδα γεννήθηκε το 1918 και ο Μανώλης το 1912. Μαζί αποκτήσανε ένα παιδί τον θείο μου Σταμάτη Μαυροδόντη.

Σελίδες

ikariastore banner